Toskana Kurabiyesi

Toskana Kurabiyesi
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 12 Nisan saat 03:40 | Pazartesi 12 Nisan saat 04:05

Tarif

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Raflar üst ve alt kısımlarda olsun. Orta boy bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.

Düz krıştırıcı aparatı takılı bir elektrikli mikser kasesinde, yumurtaları ve toz şekeri soluk ve kıvamlı olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı karıştırın. Birleşene kadar un karışımını yavaş yavaş ekleyin. Kuruyemiş ve kuru meyveleri ekleyin ve karıştırın.

Hamuru pişirme kağıdı serili iki fırın tepsisine eşit olarak bölün ve her bir yarısına 22 x 12 cm’lik dikdörtgen şekli verin. Üstlerine yumurta akı sürün ve her birine 1 yemek kaşığı iri taneli şeker serpin.

Tepsileri arada çevirerek, tamamen altın rengi ve üst kısımları dokunulamayacak kadar sert olana kadar, 25-30 dakika pişirin. Pişirme kağıtlarını tel ızgaralara aktarın ve 30 dakika soğumaya bırakın. Fırın sıcaklığını 150 dereceye düşürün.

Her seferinde bir dikdörtgenle çalışarak, hamuru bir kesme tahtasına aktarın. Tırtıklı bir bıçak kullanarak, hafif çapraz şekilde 1,5 cm kalınlığında dilimlere kesin. Kesik tarafı aşağı bakacak şekilde taze pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsilerine yerleştirin.

Yaklaşık 40 dakika boyunca, her tarafı hafifçe altın rengi olana kadar, tepsileri ve kurabiyeleri arada çevirerek pişirin. Pişirme kağıtlarını tel bir ızgaraya aktarın ve tamamen soğumaya bırakın. Kurabiyeler 2 haftaya kadar oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta saklanabilir.

 

 

Malzemeler

  • 2 1/2 su bardağı ağırtılmamış çok amaçlı un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 büyük yumurta. Ek olarak çırpılmış 1 büyük yumurtanın akı
  • 1 1/4 su bardağı toz şeker
  • İnce rendelenmiş 1 portakal kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 su bardağı çiğ badem. Hafif kavrulmuş ve kabaca doğranmış
  • 1 su bardağı Antep fıştığı, hafif kavrulmuş
  • 1 su bardağı kuru kayısı, doğranmış
  • 3/4 su bardağı kuru vişne, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı iri taneli şeker

Benzer Tarifler