İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Tropezyen Tart

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Hazırlık:

    Hamur:


    Unun ortasını açın ve kenarlara tuz serpin. Tereyağını, mayayı, şekeri, sütü ve yumurtayı ortada karıştırıp unu parça parça alarak yoğurun. Hamuru yumuşayana kadar yoğurup un serpilmiş bir kaba koyun ve streç filmle üstünü kapatın. Yaklaşık 1 saat dinlendirin. Un serptiğiniz tezgahta hamuru açın. Sonra pişirme kağıdına yerleştirin. Hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Fırını 170 dereceye getirin.
  2. Prev2/3Next

    Hamur parçaları:

    Yumurtayı çırpın. Parçalar oluşana kadar tereyağı, şeker, un ve yarım yumurtayı yoğurun. Kalan yumurtayı hamura sürün ve üstüne hamur parçalarını serpin. Kızarana kadar 45 dakika pişirin. Pişen hamurun soğumasını bekleyin.
  3. Prev3/3Next

    İç harcı:

    Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Sütü tencereye dökün, vanilya çubuğu ve şekerin yarısıyla kaynatın. Kalan şekerle yumurta sarısını bir kapta çırpın ve un katın. Yumurta karışımına biraz süt koyun, sonra yumurta karışımını tencereye alıp iyice karıştırın. Hamur kremasını kaynatın ve beş dakika kadar hafif ateşte pişirin. Pişirme kağıdını soğuk suyla yıkayın, üstüne kremayı dökün, streç filmle kapatın ve ılınana kadar bekleyin. Kremaya gül suyu karıştırın. Yoğurt kıvamı alana kadar çırpıcıyla çırpın. Kremaya yavaş yavaş tereyağını katıp karıştırın. İç harcını yumuşak başlıklı bir krema torbasına doldurun.

    Hamuru ikiye bölün ve iki katmanına da portakal likörü serpin. İç harcını alt katmana sıkıp üst katmanı kapatın. Tropezyen tartınızı pudra şekeriyle süsleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen