Hazırlanış

Hazırlık:

Hamur:


Unun ortasını açın ve kenarlara tuz serpin. Tereyağını, mayayı, şekeri, sütü ve yumurtayı ortada karıştırıp unu parça parça alarak yoğurun. Hamuru yumuşayana kadar yoğurup un serpilmiş bir kaba koyun ve streç filmle üstünü kapatın. Yaklaşık 1 saat dinlendirin. Un serptiğiniz tezgahta hamuru açın. Sonra pişirme kağıdına yerleştirin. Hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Fırını 170 dereceye getirin. Hamur parçaları:

Yumurtayı çırpın. Parçalar oluşana kadar tereyağı, şeker, un ve yarım yumurtayı yoğurun. Kalan yumurtayı hamura sürün ve üstüne hamur parçalarını serpin. Kızarana kadar 45 dakika pişirin. Pişen hamurun soğumasını bekleyin. İç harcı:

Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Sütü tencereye dökün, vanilya çubuğu ve şekerin yarısıyla kaynatın. Kalan şekerle yumurta sarısını bir kapta çırpın ve un katın. Yumu

Malzemeler

Hamur için:

  • 500 gram un
  • 1 tutam tuz
  • 175 gram tereyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 70 gram şeker
  • 100 mililitre süt
  • 5 adet yumurta

Hamur parçaları için:

  • 50 gram tereyağı
  • 80 gram şeker
  • 120 gram un
  • 1 adet yumurta

İç harcı için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 gram süt
  • 50 gram şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 150 mililitre krema
  • 150 gram yumuşak tereyağı
  • 60 gram şeker

Benzer Tarifler