Tropik Meyveli Kalıplar

Tropik Meyveli Kalıplar

Hazırlanış

Hazırlık:

Çubuk vanilyayı uzunlamasına ikiye bölüp özünü çıkarın. Süt, çubuk vanilya, vanilya özü ve şekerin yarısını kaynatın. Şekeri ve yumurta sarılarını kabarana dek çırpıp ardından içine un katın.

Çubuk vanilyayı sütün içinden çıkarıp sütü, yumurta sarılarının üstüne dökerek iyice karıştırın. Karışımı tekrar tencereye döküp kısık ateşte mütemadiyen karıştırarak pişirin. Karışımı bir fırın kağıdının üstüne dökün. Soğuyana dek bekleyin, ardından bir krema torbasına aktarın. Kalıplar:

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.

Buzları çözüldükten sonra, milföy hamurundan halka şeklinde parçalar kesin. Yumurtayı çırpıp fırçayla hamurun üstüne sürün. Üstüne şeker serpiştirdiğiniz parçaları, şekerli yüzleri yukarı gelecek şekilde yuvarlak kaselerin içine yerleştirin. Kalıpları 10 dakika dinlendirip kahverengileşene dek, 15 dakika kadar fırında pişirin. Kalıpla

Malzemeler

Krema için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 mililitre süt
  • 75 gram şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Pasta kalıbı için:

  • 8 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta
  • 8 yemek kaşığı şeker

İç harcı için:

  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 miktar mevsim meyvesi
  • 6 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

Benzer Tarifler