Tarif

Fırını önceden 170 dereceye ısıtın. Tereyağını eritin. Yumurta aklarıyla şekeri, pürüzsüzleşene dek çırpın. Tereyağını, ardından da unu ekleyin. Karışımı yaklaşık 10 dakika buzdolabında bekletin.

Karışımdan bir kaşık alıp bir fırın tepsisine koyun. Kaşığın arka tarafıyla daire şeklinde yayın. Kedidillerini hafif kahverengileşene dek, sekiz dakika fırında pişirin.

Sıcak bisküvileri şekillendirmek için yumurta kutusuna bastırın.

Bir kaşık dondurmayı şekil verdiğiniz bisküvinin içine koyup ahududu püresi ve yoğurtla süsleyin.

Malzemeler

  • 190 gram yumurta beyazı
  • 190 gram pudra şekeri
  • 65 gram tereyağı
  • 115 gram un

Servis için:

  • 4 kaşık vanilyalı dondurma
  • 100 mililitre ahududu püresi
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Benzer Tarifler