Tarif

Tencereyi ocağa koyup içine 4,5 su bardağı su 4,5 su bardağı da toz şeker koyup karıştırın. Çeyrek limonun suyunu sıkıp, karışım şerbet kıvamına gelene dek kaynatın. Limon suyu şerbetin şekerlenmesini önleyecektir. Şerbet hazır olduğu zaman altını kapatın.

Sos tenceresinin içine 2,5 su bardağı suyu döküp içine 125 gr tereyağını koyun. 1 tutam da tuz ekleyin. Tencereyi ocağa koyup yağı erimeye bırakın.

3 adet yumurtayı genişçe bir kasenin içine kırıp çırpın.

Suyun içindeki tereyağı eriyince içine 2,5 su bardağı unu karıştırarak ekleyin. Birer yemek kaşığı irmik ve nişastayı da ilave edip tüm malzemeyi iyice karıştırın.

Oluşan hamurun içine kaynamakta olan şerbetten bir kepçe kadar ekleyip karıştırarak iyice yedirin. Ocağın altını kapatın.

Hamuru ayrı bir kasenin içine alıp karıştırarak ılınmasını sağlayın.

Ilınan hamurun içine yavaş yavaş çırptığınız yumurtaları ilave edip iyice karıştırın. Hamur sıcakken yumurtaları eklemek pişmelerine neden olur. Bu yüzden mutlaka hamurun iyice ılınmasını bekleyin.

Ayrı bir tencerenin içine derince olacak şekilde kızartmalık yağ döküp ısınmaya bırakın.

Tulumba tatlısının hamurunu sıkma torbasının içine doldurun. Yağ iyice ısınınca torbadan 3-4 cm boyunda hamur sıkıp kızgın yağın içine bırakın ve altın sarısı oluncaya dek tulumba tatlılarını kızartın. Tatlının boy ve şeklini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Kızaran tulumba tatlılarını fazla yağını bırakması için içine havlu peçete serilmiş bir tabağa çıkartın.

Fazla yağını bırakır bırakmaz hiç bekletmeden tulumba tatlılarını şerbetin içine atın. Kaşıkla hafifçe karıştırarak tatlıların şerbeti iyice çekmesini sağlayın.

Şerbeti çeken tulumba tatlılarını servis tabağına alın, üzerine tarçın serperek servis edin. 

Malzemeler

  • 1 ölçü kızartma yağı
  • 1 tutam tarçın

Şerbet için:

  • 5 su bardağı kadar toz şeker
  • 5 su bardağı kadar su
  • 1 adet çeyrek limon

Hamuru için:

  • 3 su bardağı kadar su
  • 125 gram tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 3 su bardağı kadar un
  • 1 yemek kaşığı ince irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 adet yumurta sarısı

Benzer Tarifler