İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Tulumba Tatlısı

Oylama 0/5

Tencereyi ocağa koyup içine 4,5 su bardağı su 4,5 su bardağı da toz şeker koyup karıştırın. Çeyrek limonun suyunu sıkıp, karışım şerbet kıvamına gelene dek kaynatın. Limon suyu şerbetin şekerlenmesini önleyecektir. Şerbet hazır olduğu zaman altını kapatın.

Sos tenceresinin içine 2,5 su bardağı suyu döküp içine 125 gr tereyağını koyun. 1 tutam da tuz ekleyin. Tencereyi ocağa koyup yağı erimeye bırakın.

3 adet yumurtayı genişçe bir kasenin içine kırıp çırpın.

Suyun içindeki tereyağı eriyince içine 2,5 su bardağı unu karıştırarak ekleyin. Birer yemek kaşığı irmik ve nişastayı da ilave edip tüm malzemeyi iyice karıştırın.

Oluşan hamurun içine kaynamakta olan şerbetten bir kepçe kadar ekleyip karıştırarak iyice yedirin. Ocağın altını kapatın.

Hamuru ayrı bir kasenin içine alıp karıştırarak ılınmasını sağlayın.

Ilınan hamurun içine yavaş yavaş çırptığınız yumurtaları ilave edip iyice karıştırın. Hamur sıcakken yumurtaları eklemek pişmelerine neden olur. Bu yüzden mutlaka hamurun iyice ılınmasını bekleyin.

Ayrı bir tencerenin içine derince olacak şekilde kızartmalık yağ döküp ısınmaya bırakın.

Tulumba tatlısının hamurunu sıkma torbasının içine doldurun. Yağ iyice ısınınca torbadan 3-4 cm boyunda hamur sıkıp kızgın yağın içine bırakın ve altın sarısı oluncaya dek tulumba tatlılarını kızartın. Tatlının boy ve şeklini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Kızaran tulumba tatlılarını fazla yağını bırakması için içine havlu peçete serilmiş bir tabağa çıkartın.

Fazla yağını bırakır bırakmaz hiç bekletmeden tulumba tatlılarını şerbetin içine atın. Kaşıkla hafifçe karıştırarak tatlıların şerbeti iyice çekmesini sağlayın.

Şerbeti çeken tulumba tatlılarını servis tabağına alın, üzerine tarçın serperek servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Maksut Aşkar