İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Türk Ekmeği

Oylama 0/5

Fırını önceden 200 dereceye ayarlayın.

Bir kasede suyu, şekeri ve mayayı karıştırın ve kenara koyup 10 dakika bekletin.

Mutfak mikserine un ve tuzu koyun ve makineyi ekmek yapımı için kullanılan mikser kollarını takarak çalıştırın. Suyu yavaşça ekleyin ve 10 dakika boyunca, hamur elastik olana dek yoğurun.

Hamuru çıkartıp hafifçe yoğurun. Sonra bir kâseye koyun ve streç film ile kaplayın. İlk hâlinin iki katı olana kadar kabarmasını bekleyin. Bu işlem yaklaşık 1 saat kadar sürmeli.

Hamuru tekrar çıkartın ve hafif unlu bir yüzeye koyup beş dakika boyunca iyice yoğurun. 35 santimetreye 45 santimetre genişliğinde bir dikdörtgen olacak şekilde açın. 1 santimetre kalınlığında şeritler kesin.

Bir şeridi ikiye katlayın ve bükün. Uçlarını birleştirin ve biraz su yardımıyla birbirlerine yapıştırın. Yağlı kağıdın üzerine hamuru yerleştirin. Hepsinin yuvarlak olmasına dikkat edin ve bu işlemi diğer şeritlere de uygulayın.

Tüm hamurların üzerine pekmez ve su karışımından biraz sürün. Tohumları, sumağı ve serpiştirin ve otları üzerine saplayın. 20 dakika daha bekletin ve 10-15 dakika kadar altın sarısı rengini alana dek fırında pişirin.

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Tom Aikens