Tarif

Fırını önceden 200 dereceye ayarlayın.

Bir kasede suyu, şekeri ve mayayı karıştırın ve kenara koyup 10 dakika bekletin.

Mutfak mikserine un ve tuzu koyun ve makineyi ekmek yapımı için kullanılan mikser kollarını takarak çalıştırın. Suyu yavaşça ekleyin ve 10 dakika boyunca, hamur elastik olana dek yoğurun.

Hamuru çıkartıp hafifçe yoğurun. Sonra bir kâseye koyun ve streç film ile kaplayın. İlk hâlinin iki katı olana kadar kabarmasını bekleyin. Bu işlem yaklaşık 1 saat kadar sürmeli.

Hamuru tekrar çıkartın ve hafif unlu bir yüzeye koyup beş dakika boyunca iyice yoğurun. 35 santimetreye 45 santimetre genişliğinde bir dikdörtgen olacak şekilde açın. 1 santimetre kalınlığında şeritler kesin.

Bir şeridi ikiye katlayın ve bükün. Uçlarını birleştirin ve biraz su yardımıyla birbirlerine yapıştırın. Yağlı kağıdın üzerine hamuru yerleştirin. Hepsinin yuvarlak olmasına dikkat edin ve bu işlemi diğer şeritlere de uygulayın.

Tüm hamurların üzerine pekmez ve su karışımından biraz sürün. Tohumları, sumağı ve serpiştirin ve otları üzerine saplayın. 20 dakika daha bekletin ve 10-15 dakika kadar altın sarısı rengini alana dek fırında pişirin.

Malzemeler

  • 300 mililitre ılık su
  • 10 gram şeker
  • 15 gram ekmek mayası
  • 500 gram un
  • 10 gram tuz
  • 100 mililitre nar ekşisi
  • 1 tutam siyah susam tohumu
  • 1 tutam soğan tohumu
  • 1 tutam susam tohumu
  • 1 tutam kimyon tohumu (kızartılmış)
  • 1 miktar biberiye dalı
  • 1 tutam sumak

Benzer Tarifler