Tarif

Tavayı ocağa koyup altını yakın.

İçerisine 200 gr toz şekeri serpiştirin. Şekerin içine tarçını ilave edin ve tahta kaşık yardımıyla karıştırıp şekeri erimeye bırakın.

Fındıkları havana koyup un ufak olmayacak şekilde dövün. Şekerin içine ilave edin.

Şekerin daha iyi erimesi için tahta kaşık yardımıyla kenarlardan hafif hafif karıştırın.

Şeker eriyince karamel karışımını silpatın üzerine döküp yayın. Soğumaya bırakın.

Bir kasenin içine soğuk su doldurup içine yaprak jelatinleri ekleyin ve yumuşamaya bırakın.

Tencereyi ocağa koyup altını yakın ve içerisine süt ve kremayı ekleyin. 100 gr toz şekeri ve Türk kahvesini de ekleyip çırpma teliyle çırpın.

Karışımı kaynama noktasına gelene dek ısıtın.

Suyun içerisindeki jelatinlerin fazla suyunu sıkıp sütlü kremanın içerisine ekleyip çırpın.

Karışımı silikon muffin kalıplarının ya da dilediğiniz yapışmaz kalıpların içine paylaştırın.

Panna cottaları ılındıktan sonra buzdolabına kaldırıp en az 1 saat dinlendirin. Dilerseniz 1 gece de bekletebilirsiniz.

Hazır olunca panna cottaları silikon kalıplardan çıkartıp servis tabağına dizin.

Katılaşmış olan karameli ( şekeri ) silpattan ayırın ve dilediğiniz büyüklükte kırarak panna cottaların üzerine yerleştirip servis edin. Dilerseniz üzerlerine taze nane yaprakları da serpiştirebilirsiniz.

Malzemeler

Karamel için:

  • 200 gram toz şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 50 gram fındık

Panna cotta için:

  • 3 adet jelatin yaprağı
  • 1 ölçü su
  • 75 mililitre süt
  • 400 mililitre krema
  • 100 gram toz şeker
  • 1 yemek kaşığı Türk kahvesi
  • 3 yaprak taze nane

Benzer Tarifler