Tarif

Bu çorba için derin ve büyük bir tencere lazım. Zeytinyağı dökün ve tencereyi ocağa koyun. Turpları soyup dilimleyin. Turplar sararmaya başladığında dilimlediğiniz soğan ve soyup dövdüğünüz sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Şimdi biber, kimyon, paprika ve bir tutam tuzla çeşnilendirin – hepsini havanda dövmüş olmalısınız. Karıştırıp kaynar suya atın. Sıcaklığı düşürün, üstünü kapatın ve turplar tamamen pişene kadar ocakta bırakın.

Çorba malzemeleri iyice pişince, el blenderi veya mikserle karıştırın ve en sonunda yarım paket krema ekleyerek kadifemsi bir doku verin.

Servis zamanı biraz Frenk soğanı doğrayın ve çorbanın üstüne serpin, biraz çıtırlık vermesi için de maydanoz yapraklarını ekleyin.

Malzemeler

  • 3 adet büyük turp
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı paprika
  • 1 litre kaynamış su
  • 100 mililitre krema
  • 1 demet Frenk soğanı
  • 1 tutam maydanoz yaprağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 miktar zeytinyağı

Benzer Tarifler