Tarif

Sirke malzemelerini karıştırın ve bir sos tenceresinde birkaç dakikalığına kaynatın. Sebzeleri ekleyin ve tavayı ocaktan alın. Karışımı bir kaba koyun ve buzdolabında bekletin.

Salata sosunu hazırlayın. Malzemeleri karıştırın, tuz ve karabiberle çeşnilendirin.

Kızarmış soğanları hazırlayın. Hamurun kuru malzemelerini karıştırın ve karıştırırken su ekleyin. Hamur hafif ve biraz kabarcıklı olmalıdır.

Soğan halkalarını hamura batırın ve kızgın yağa atın. Tencereyi fazla doldurmayın. Birkaç dakika süreyle, çıtır ve altın kahverengi oluncaya dek kızartın.

 

Servise salata karışımıyla başlayın. Sebze turşularıyla ve salata sosuyla süsleyin ve çıtır arpacık soğanlarıyla servis edin.

 

Malzemeler

  • 120 gram tütsülenmiş Ren geyiği eti
  • ince dilimlenmiş
  • 120 gram Emmental peyniri (dilimlenmiş)
  • 1 paket salata yeşilliği

Turşu sirkesi için:

  • 200 mililitre elma sirkesi
  • 200 mililitre su
  • 150 gram şeker
  • 2 adet tarçın çubuğu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam yenibahar
  • 7 adet karanfil

Sebzeler için:

  • 1 adet havuç
  • ince şeritler hâlinde kesilmiş
  • 1 adet yabani havuç
  • ince şeritler hâlinde kesilmiş
  • 1 yarım turp
  • ince şeritler hâlinde kesilmiş
  • 1 adet kırmızı soğan
  • ince yarım daireler hâlinde kesilmiş

Sos için:

  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı smetana veya taze krema
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam yaban turpu
  • rendelenmiş
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 4 yemek kaşığı frambuaz püresi

Kızarmış Soğanlar için:

  • 2 adet arpacık soğan
  • ince halkalar hâlinde kesilmiş
  • 1 ölçü sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 100 gram un
  • 1 yarım tatlı kaşığı tuz
  • 125 mililitre su

Benzer Tarifler