Tütsülenmiş Labne ve Pancar Turşulu Pirzola

Tütsülenmiş Labne ve Pancar Turşulu Pirzola

Tarif

Hazırlanışı:

Labne için, geniş bir kasenin üstüne bir elek yerleştirin ve tülbentle kaplayın. Yoğurdu dökün, tuz ekleyin ve hafifçe karıştırın. Bezin her tarafını yan yana getirin ve bükerek ağzını mutfak ipiyle veya paket lastiğiyle bağlayın. Bir gece boyunca buzdolabında bırakın. Ertesi gün, kabın dibinde toplanan sıvıyı (peynir altı suyu) atın ve ardından labneyi bir cam kasenin içine yerleştirin. Tütsülenmiş lezzeti vermek için 8-10 dakika boyunca tütsüleme makinesine yerleştirin.

Bir kasede soğan, japon turbu, pancar ve zencefili birleştirin ve 1 çorba kaşığı tuz, şeker ve kimyon tohumu ile çeşnilendirin, pancar karışımını karıştırın ve 15 dakika bekletin veya isterseniz bunu bir gün önceden hazırlayabilirsiniz. Servis etmeden hemen önce fazla sıvıyı süzün ve atın.

Izgarayı orta-yüksek ateşte ısıtın. Pirzolanın üzerine 1 çorba kaşığı yağ sürün ve tuz ve karabiberile çeşnilendirin. Her iki tarafını 4-5 dakika pişirin. 4 dakika dinlendirin.

Küçük bir kaseye nane ve maydanozu atıp ve üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz gezdirin.

Bol miktarda labne ile eti servis edin ve pancar turşusu ve ot salatası ile süsleyin.

Malzemeler

  • 500g yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 kalın pirzola
  • ½ soğan, ince doğranmış
  • ¼ japon turbu, soyulmuş ve rendelenmiş
  • ½ pancar, soyulmuş ve rendelenmiş
  • ½ tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • Küçük birer avuç nane ve maydonoz
  • 1 misket limon suyu
  • Tuz ve biber tanesi (veya biber)

Benzer Tarifler