Tarif

Sos karışımı için, malzemeleri karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Ekmekleri altın rengi alana kadar kızartın ve kenarlarını kesin. Ekmeklere sos sürün.

Salatalığı yıkayıp dilimleyin. Tavuğu ince dilimler hâlinde kesin. Rokayı yıkayıp bir miktar zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırın. 4 dilim ekmeği salatalık dilimleriyle kaplayıp tavuk ve roka ekleyin. Üstlerine birer dilim daha ekmek koyun.

Domatesleri yıkayın, tepelerini kesin ve ince ince doğrayın. Bir ızgara tavasını ısıtıp domateslerin her iki tarafını da, 2 dakika kadar ızgaralayın. Domatesleri sandviçlere yetleştirin. Her sandviçe eşit miktarda tütsülenmiş somon koyun. Soğanları temizleyin ve ince halkalar hâlinde doğrayın. Halkaları sandviçlere bölüştürün ve son ekmek katlarını ekleyin. Her sandviçe ikişer kürdan batırıp üçgen olacak şekilde kesin.

Malzemeler

Sos için

  • 150 gram mayonez
  • 100 gram ketçap
  • 4 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • 4 yemek kaşığı viski
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber

Sandviç için

  • 1 adet salatalık
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 1 adet tütsülenmiş tavuk göğsü
  • 1 adet tütsülenmiş somon
  • 2 yaprak roka
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler