İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Tuz Kabuklu Bütün Olarak Fırınlanmış Kalkan Balığı

Oylama 0/5

Önceden fırını 180 dereceye getirin.

Kalkan balığını soğuk suyla yıkayın ve mutfak havlusunun üzerinde kurutup kafasını ve kuyruğunu ayırın.

Tüm tuzu bir kaseye koyun ve içerisine limon, portakal, doğranmış dereotu, kekik,dereotu tohumu, kavrulmuş rezene ve kimyon tohumlarını, yıldız anasonu, pul biberi ve tane karabiberi koyun. Her birini ekledikten sonra karıştırın. Doğranmış sarımsağı ve rakıyı karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın.

Kalkan balığının sığabileceği büyüklükte bir fırın tepsisine tuz karışımının yarısını koyun. Üzerinde kalkan balığını yerleştirin ve geriye kalan tuzu da üzerine koyun. Tuz, balığın her yerini kaplasın. 180 derecede ısıtılmış fırında balığı kilo başına 20 dakika pişirin. Balık pişer pişmez servis edilmeli ve yenmelidir.

Kalkan balığını fırından çıkartın ve tuzdan kabuğu kırarak kaldırın. Kalkan balığı küçülmüş ve balıkla tuz arasında boşluk olmuşmuş olacaktır. Bu da tuz kabuğunu kırıp balığı açığa çıkartmanızı sağlayacaktır. Sonra kalkan balığı filetosunu kesebilirsiniz. Bu yemeğin servisi bulgur pilavı ve  kırmızı soğanlı roka salatası ile yapılır.

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Tom Aikens