Tuz ve Biber Taneli Deniz Kulağı

Tuz ve Biber Taneli Deniz Kulağı

Tarif

  • Deniz kulağının yassı ve eğimli tarafını belirleyin. Yassı bir bıçak kullanarak bıçağı kabuk ile yassı kısımdaki et arasında gezdirin ve et kabuktan ayrılıncaya kadar hareket ettirin. Etin başına küçük bir V keserek gagayı çıkarın. Deniz kulağını mümkün olduğunca ince dilimleyin.
  • Yağı ağır bir tencerede veya fritözde 180˚C'ye ısıtın.
  • Bu arada unu, karabiberi ve tuzu derin olmayan bir kapta birleştirin. Deniz kulağını un karışımıyla hafifçe kaplayın ve fazlalığı temizleyin.
  • Deniz kulağını, gerekirse gruplar halinde, 1 dakika kızartın. Sonra kağıt havluda süzün ve hemen tadını çıkarın.

Malzemeler

  • 250 g temizlenmiş deniz kulağı
  • Bitkisel yağ, kızartma için
  • 150 g (1 bardak) un
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş tane biber
  • 1 yemek kaşığı tuz

Benzer Tarifler