Tuzda Pişmiş Alabalık ve Kuşkonmaz Salatası

Tuzda Pişmiş Alabalık ve Kuşkonmaz Salatası

Hazırlanış

Tuzda alabalık için:

Balığın tümünün rahatlıkla sığabileceği oval bir fırın kabı bulun. 1 santimetre kalınlığında bir tuz katmanı oluşturun. Alabalığı üstüne koyun. Sonra balığın tamamını tuzla kaplayın. Balığın tüm yüzeyinin tuza bulanmasına dikkat edin. 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Alabalığı fırından alıp tuz katmanını dikkatlice soyun. Mükemmel bir şekilde pişmiş eti nazikçe kılçıklarından ayırın. Hollandez sos için:

Sirkeyi karabiber ve tarhunla kaynatın, yarı miktarı kadar buharlaşsın. Süzüp bekletin. Büyük bir tencerede suyu bir taşım kaynatın. Tencerenin içine ısıya dayanıklı bir kap koyun. Bu kabın içinde büyük bir çırpıcı kullanarak yumurtaların sarılarını, hazırladığınız beyaz şarap sirkesinden 2 tatlı kaşığı ekleyerek çırpın (yumurta akları lazım olmayacak). Karışım köpürene kadar hızlıca çırpın ama çok ısınmamasına dikkat edin. Sosun fazla ısınmamas

Malzemeler

Tuzda pişmiş alabalık için:

  • 1 kilogram alabalık
  • 2 kilogram deniz tuzu

Hollandez sos için:

  • 500 mililitre beyaz şarap sirkesi
  • 1 yemek kaşığı çekilmemiş karabiber tanesi
  • 1 demet taze tarhun
  • 33 adet organik yumurta
  • 200 gram yumuşak tuzsuz tereyağı
  • 1 ölçü limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı paprika

Salata için:

  • 1 kilogram kabuğuyla pişmiş körpe patates
  • 1 demet buharda pişmiş kuşkonmaz
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 paket jambon
  • 1 demet dereotu

Benzer Tarifler