İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Tuzda Pişmiş Alabalık ve Kuşkonmaz Salatası

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Tuzda alabalık için:

    Balığın tümünün rahatlıkla sığabileceği oval bir fırın kabı bulun. 1 santimetre kalınlığında bir tuz katmanı oluşturun. Alabalığı üstüne koyun. Sonra balığın tamamını tuzla kaplayın. Balığın tüm yüzeyinin tuza bulanmasına dikkat edin. 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Alabalığı fırından alıp tuz katmanını dikkatlice soyun. Mükemmel bir şekilde pişmiş eti nazikçe kılçıklarından ayırın.
  2. Prev2/3Next

    Hollandez sos için:

    Sirkeyi karabiber ve tarhunla kaynatın, yarı miktarı kadar buharlaşsın. Süzüp bekletin. Büyük bir tencerede suyu bir taşım kaynatın. Tencerenin içine ısıya dayanıklı bir kap koyun. Bu kabın içinde büyük bir çırpıcı kullanarak yumurtaların sarılarını, hazırladığınız beyaz şarap sirkesinden 2 tatlı kaşığı ekleyerek çırpın (yumurta akları lazım olmayacak). Karışım köpürene kadar hızlıca çırpın ama çok ısınmamasına dikkat edin. Sosun fazla ısınmaması için çırparken arada ateşten alın, sonra ateşe geri koyun. Kenarlarını da plastik spatulayla sıyırıp içine katın. Amaç altın rengi, kabarık bir köpük oluşturmak (buna sabayon deniyor). Çırpıcıyı karışından çıkardığınızda karışım sicim gibi akacaktır. Küçük bir kepçe sıcak tereyağını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Sonra kaseyi kısık ateşe alıp biraz daha pişirin. Ateşten tekrar alıp bir kaşık daha tereyağı ekleyin. Tüm tereyağını yedirene ve mayonez gibi yoğun bir kıvam elde edene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

    Son olarak, damak zevkinize göre limon suyu, tuz, paprika ve karabiber ekleyip çırpın. Karışım çok koyu olduysa tencereden biraz sıcak su ekleyin.
  3. Prev3/3Next

    Salata için:

    4-5 dilim tuzlanmış jambonu sıcak bir tavada çıtır çıtır olana kadar kızartın. Kenara alın. Körpe patatesleri dilimleyin. Biraz tereyağı ve karabiber eklediğiniz tavaya koyun. İkiye kestiğiniz kuşkonmazları ve fırınlanmış kırmızıbiberleri de ekleyip nazikçe kavurun. Servis için, kuşkonmaz salatasını tabağın en altına yerleştirin. Üstüne bir kaşık dolusu Hollandez sosu ekleyin. Bunun üstüne de pişmiş alabalığınızı yerleştirin. En üsteyse çıtır jambondan ekleyerek tamamlayın.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Kiran Jethwa