Tarif

Bisküvileri mutfak robotuna koyup çekerek toz haline getirin.

Tereyağını küçük bir sos tenceresinde kısık ateşte eritin.            

Bisküvi tozunu genişçe bir kabın içerisine döküp erimiş tereyağını üzerine ekleyip karıştırın.

Tart kalıbının dibine tereyağlı bisküvi tozunu koyup elinizle ezerek kalıbının içine eşit miktarda dağılmasını ve sıkılaşmasını sağlayın. Tart kalıbı alırken tabanı çıkabilen kalıpları tercih etmeniz, tartı içinden çıkartmanızı kolaylaştıracaktır.

Mutfak robotunun içine labne peynirini, gorgonzola peynirini ve 50 ml kremayı koyup mutfak robotunda püre haline getirin. Karışımı bir kaseye aktarın.

150 ml kremayı iyice kabarana kadar yüksek hızda mikser yardımıyla çırpın.

Çırpılmış kremayı kasedeki peynirli karışıma ekleyin ve karıştırın.

Hazırladığınız peynirli kremayı tart kalıbındaki bisküvinin üzerine kaşık yardımıyla yayın.

Cheescake i buzdolabına kaldırıp 2 saat dinlendirin. Dilerseniz 1 gece de bekletebilirsiniz.

Cheescake soğuyup kıvamı oturunca buzdolabından alıp tart kalıbından çıkartın.

Üzerine kayısı reçelinden döküp yayın. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis edin. 

Malzemeler

 

  • 50 gram gorgonzola peyniri
  • 200 gram labne peynir
  • 50 mililitre krema
  • 150 mililitre çırpılmış krema
  • 100 gram bisküvi
  • 25 gram tereyağı
  • 1 ölçü kayısı reçeli
  • 1 avuç taze nane

Benzer Tarifler