Tarif

Eti tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Bir kızartma tavasında az yağla her yüzü 1-1,5 dakika pişecek şekilde kızartın. Sonra ateşi kısın ve istediğiniz kadar pişirmeye devam edin. Alüminyum folyoya sarın ve birkaç dakika dinlenmeye bırakın.

Tuzlu meyan kökü ve kırmızı şarap sosu için bütün malzemeleri bir sos tenceresine alın. Lezzeti artırmak için tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Bir taşım kaynatın. Sosu koyulaşmaya bırakın, gerekirse çeşni katın.

Dilerseniz Yabani Mantar Püresi ile servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 4 adet ren geyiği kontrfilesi
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü zeytinyağı

Sos için:

  • 450 mililitre kırmızı şarap
  • 5 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 200 mililitre et suyu
  • 3.5 yemek kaşığı 'Türk Biberi' tuzlu meyan kökü şekerlemesi (parçalanmış)
  • 225 mililitre demi glace sos
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı şurup
  • 1 çeyrek tatlı kaşığı anason
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı hazır kahve
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler