Üç Çikolatalı Dondurmalı Pasta

Üç Çikolatalı Dondurmalı Pasta
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Çarşamba 27 Ekim saat 16:30 | Perşembe 28 Ekim saat 01:52

Tarif

Kekler: Fırını önden 175 dereceye ısıtın. 23 cm’lik yuvarlak kek kalıbını (5 cm derinliğinde) tereyağlayın. Pişirme kağıdı serin. Pişirme kağıdını da tereyağlayın, ardından üzerine kakao serpin. Fazlasını dökün. İşlemi 26x39 cm’lik kenarlı bir tepsi ile tekrarlayın. Düz karıştırıcı aparatı takılı bir mikser kasesinde, kakao, un, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu hepsi birleşene kadar düşük hızda çırpın. Yumurta, yayık altı suyu, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyin. Birleşmeleri için çırpın. Su ekleyin, hızı orta seviyeye çıkarın ve pürüzsüz olana kadar yaklaşık 3 dakika çırpın.

1 su bardağı hamuru hazırlanmış kek kalıbına aktarın ve kalan hamuru hazırlanmış tepsiye aktarın. Her iki hamuru düz spatula ile eşit olarak yayın. Katılaşıp, kürdan temiz çıkana kadar, 12-14 dakika pişirin. Kalıpları tel ızgaralara aktarın ve 15 dakika soğumaya bırakın. Kekleri kalıplardan ters çevirerek çıkarın. Izgaraya koyun ve tamamen soğumasını bekleyin.

Beyaz Çikolatalı Ganaj: Çikolatayı orta boy bir kaseye koyun. Küçük bir tencerede orta ateşte kremayı ısıtın, çikolatanın üzerine dökün. 3 dakika bekletin. Tamamen karışana kadar bir spatula ile yavaşça karıştırın. Üzerini örtün ve sertleşene kadar, ancak yine de sürülebilir olacak şekilde yaklaşık 1 saat soğutun. Ganaj çok sertse, oda sıcaklığında bekletin veya yumuşayana kadar bir mikser ile çırpın.

Dikdörtgen pastanın kenarlarını kesin. Kenarlara eşit olarak yayarak ganajı sürün. Bir cetvel kullanarak pastayı eşit şekilde dörde bölün, katmanları yapıştırmak için hafifçe bastırarak birbiri üzerine istifleyin. Üstünü örtün ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Bir cetvel kullanarak, keki uzunlamasına 2,5 cm genişliğinde şeritler halinde kesin, ardından her şeridi ikiye bölün (yaklaşık 9-10cm uzunluğunda olmalıdır).

23 cm’lik keki 25 cm’lik kelepçeli bir kalıba çıkartın. Kek şeritlerini dik şekilde kekin kenarlarına yerleştirin.

Dondurmayı kalıptaki kekin üzerine yayın. Üstünü örtün ve gece boyunca dondurun. Servis etmeden hemen önce keki dondurucudan çıkarın. Kelepçeyi açın, keki çıkarın ve üzerine çırpılmış krema ve çikolata rendesi serpin.

 

 

Malzemeler

1 ADET 23 CM’LİK PASTA

Kekler

  • Tuzsuz tereyağı, kalıplar için oda sıcaklığında
  • 3/4 su bardağı tatlandırılmamış Hollanda kakao tozu ve kalıplar için daha fazlası
  • 1 1/2 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un
  • 1 1/2 su bardağı şeker
  • 1 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3/4 tatlı kaşığı tuz
  • 2 büyük yumurta, oda sıcaklığında
  • 3/4 su bardağı az yağlı yayık altı suyu, oda sıcaklığında
  • 3 yemek kaşığı aspir yağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 3/4 su bardağı ılık su

 

Beyaz Çikolatalı Ganaj

  • 340 gr beyaz çikolata, kesilmiş
  • 1 su bardağı krema
  • 1,9 kg çikolatalı dondurma, yumuşatılmış
  • Tatlandırılmış çırpılmış krema ve rendelenmiş sütlü çikolata, servis için

Benzer Tarifler