Üç Katı Elmalı Pasta

Üç Katı Elmalı Pasta
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Perşembe 29 Temmuz saat 02:05 | Perşembe 29 Temmuz saat 05:05

Tarif

Kek: Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Üç adet 20 cm’lik yuvarlak kek kalıbını tereyağlayın ve unlayın, pişirme kağıdı serin. Fazlalıkları dökün.

Orta boy bir kasede un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, zencefil ve tuzu karıştırın. Büyük bir kasede tereyağı, esmer şeker ve yumurtaları iyice birleşene kadar çırpın. Rendelenmiş ve doğranmış elmaları katlayarak ekleyin. Un karışımını ekleyin. Birleşene kadar karıştırın. Hamuru hazırlanan kalıplar arasında bölüştürün. Üstlerini düzleştirin.

Kürdan temiz çıkana kadar, 35-40 dakika pişirin. Kekleri 20 dakika kalıplarda soğumaya bırakın, ardından tel ızgaralara ters çevirin. Pişirme kağıtlarını çıkarın. Kekleri tekrar ters çevirin. Tamamen soğumaya bırakın.

Krema: Karıştırma aparatı takılı bir mikserin kasesinde, tereyağını orta-yüksek hızda yaklaşık 2 dakika kabarana kadar çırpın. Krem peyniri ekleyin ve iyice birleşene ve kabarana kadar yaklaşık 2 dakika daha çırpın. Pudra şekeri ve tuzu ekleyin. 5 dakika karıştırın.

Servis tabağına bir kek katı yerleştirin. Üzerine eşit şekilde yaklaşık 1 su bardağı krema sürün. İkinci bir kek katını yerleştirin. 1 su bardağı daha krema ve üçüncü kek katı ile tekrarlayın. Kalan kremayı kekin üstüne ve yanlarına yayın. En az 1 saat ve 4 güne kadar soğutun. Servis etmeden önce oda sıcaklığına getirin. İsterseniz elma cipsi ile süsleyin. Keki dilimlemek için tırtıklı bir bıçak kullanın.

AŞÇININ NOTU:
Keki 23x33 cm’lik bir kalıpta da pişirebilirsiniz. Pişirme süresi yaklaşık olarak aynı olacaktır.

Malzemeler

Kek

  • 1 paket (1/2 su bardağı) tuzsuz tereyağı, eritilmiş. Ek olarak kalıplar için
  • 2 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un. Ek olarak kalıplar için
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 3/4 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı silme light kahverengi şeker
  • 2 büyük yumurta
  • 4 Granny Smith elma, soyulmuş, 2 tanesi rendelenmiş ve 2 tanesi küp küp doğranmış

 

Krema

  • 3 paket (1 1/2 su bardağı) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 675 gr (üç adet 225 gr’lık) krem peynir, oda sıcaklığında
  • 5 su bardağı pudra şekeri, elenmiş
  • 2 tutam tuz
  • Elma cipsi, süslemek için (isteğe bağlı)

Benzer Tarifler