İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Üç Katlı Çikolatalı Karabuğdaylı Kurabiyeler

Oylama 0/5
Damla çikolataları düz bir tabağa dökün ve bunu hamuru hazırlarken buzdolabına koyun. Buzlukta bırakmanızda da sakınca yok. Bunu pişirme esnasında damla çikolataların çok fazla erimemesi, yoğun çikolata kütleleri hâlinde kalması için yapıyorum. Fırını öncesinde 180 dereceye getirin ve bir çift fırın tepsisine (veya iki bölmeli bir tepsiye) pişirme kağıdı serin. Siyah çikolatayı gelişigüzel doğrayın ve mikrodalgada uygun bir kasenin içinde veya kaynayan su tavasının üzerinde eritin. Çok az soğuması için kenarda bekletin. Başka bir kasede karabuğday unu, kakao, karbonat ve tuzu karıştın ve tüm malzemelerin iyice karışması için karıştırırken çatal kullanın. Başka bir kasede (ben burada mutfak robotu kullanıyorum ama bir kase ve çırpıcı veya tahta kaşık ve el emeği de iş görecektir) tereyağı ve şekeri vanilya özütü ile koru karamel rengini alana ve kabarana kadar krema hâline getirin ve gerektiği durumda kasenin kenarlarını sıyırmak için spatula kullanın. Soğumuş eriyen çikolatanın içinde soğuk yumurtaları tek tek çırpın (bunun, pişirmeden önce hamuru buzdolabında bekletmek zorunda kalınmadığı anlamına geldiğini düşünüyorum) ve her ikisi de tereyağı ve şeker karışımında eridiğinde, kasenin kenarlarını tekrardan sıyırın, hızınızı yavaşlatın ve dikkatli bir şekilde kuru malzemeleri çırpın. Ahşap bir kaşık veya spatula kullanarak, soğuk damla çikolataları içine ekleyin, ardından yemek kaşığı dolusu hamur yığınını her birinin arasında altı santimetre olacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye koyun. İlk parti yapılırken geri kalan kurabiye hamurunu buzdolabına koyun. Kurabiyeleri 9-10 dakika kadar pişirin, bu sürede kurabiyelerin kenarları oturacaktır. Pişmemiş görünürlerse tepsiyi fırından çıkarın ve kurabiyeleri soğuması için tel rafın üzerine koymadan önce ılık tepsinin üzerinde 10 dakika kadar bekletin. Tepsi soğuduğunda veya bir başka sıralanmış hâlde hazırda bekleyen parti varsa, hamur kasesini buzdolabından çıkarın ve öncesinde yapmış olduğunuz şekilde ilerleyin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Nigella Lawson