Üç Peynirli Kolay Makarna

Üç Peynirli Kolay Makarna

Tarif

Makarnayı tuzlu kaynar su dolu büyük bir tencerede 10-12 dakika, al dente kıvamına gelene kadar pişirin. Süzün. Sıcak kalması için tencereye geri koyun. Orta-yüksek ateşte küçük bir tavayı ısıtın. Tereyağı ve zeytinyağı koyup tereyağı eriyene kadar ısıtın. Adaçayı yapraklarını koyup her yüzünü 3 dakika, kıtırlaşana kadar kızartın. Ateşten alıp kenara koyun. Ricotta, parmesan ve küflü peyniri makarnanın içine karıştırın. Servis tabaklarına bölüştürün. Üstüne ada çayı yaprağından ve ada çayını pişirdiğiniz tereyağından dökün. Servis için tuz ve karabiber ekleyin.

Malzemeler

  • 200 gram fettuccine makarna
  • 20 gram tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı adaçayı yaprağı
  • 150 gram ricotta peyniri
  • 25 gram parmesan peyniri rendesi
  • 100 gram küflü peynir
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler