Tarif

Fırını önceden 160 derecede ısıtın.

Çubuk vanilyayı ikiye bölüp özünü çıkarın. Çubuk vanilyayla sütü kaynatın.

Yumurta aklarını ayırıp, kabarana dek şekerle çırpın. Kalan şekeri de ekleyip yumurta aklarını sertleşene dek karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyin. Un ve kabartma tozunu da karışıma katıp çırpın. Sütün yarısını ve unu, yumurtalara ekleyin. İyice karıştırıp kalan un ve yumurtayı karışıma katın.

Kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp dibine fırın kağıdı serin. Karışımı kek kalıbına döküp hafif kahverengileşene dek, 35 dakika fırında pişirin.

Keki soğuttuktan sonra, şişlerle delin. Krema, kahve kreması ve konsantre sütü karıştırın. Ardından, sütü kekin üstüne döküp tüm süt emilene dek fırçayla dağıtın.

İncir, portakal ve mandalinaları dilimleyip keki meyveler ve naneyle süsleyin.

Malzemeler

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 60 mililitre süt
  • 3 adet yumurta
  • 200 gram şeker
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 150 gram un
  • 1 miktar tereyağı
  • 90 gram krema
  • 125 mililitre kahve kreması
  • 150 gram konsantre süt
  • 2 adet incir
  • 1 adet portakal
  • 1 adet mandalina
  • 1 dal taze nane

Benzer Tarifler