İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Üç Sütlü Kek

Oylama 0/5
Fırını önceden 160 derecede ısıtın.

Çubuk vanilyayı ikiye bölüp özünü çıkarın. Çubuk vanilyayla sütü kaynatın.

Yumurta aklarını ayırıp, kabarana dek şekerle çırpın. Kalan şekeri de ekleyip yumurta aklarını sertleşene dek karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyin. Un ve kabartma tozunu da karışıma katıp çırpın. Sütün yarısını ve unu, yumurtalara ekleyin. İyice karıştırıp kalan un ve yumurtayı karışıma katın.

Kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp dibine fırın kağıdı serin. Karışımı kek kalıbına döküp hafif kahverengileşene dek, 35 dakika fırında pişirin.

Keki soğuttuktan sonra, şişlerle delin. Krema, kahve kreması ve konsantre sütü karıştırın. Ardından, sütü kekin üstüne döküp tüm süt emilene dek fırçayla dağıtın.

İncir, portakal ve mandalinaları dilimleyip keki meyveler ve naneyle süsleyin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen