Tarif

Tortilla'ları ince dilimler hâlinde keserek başlayın. Tütsülenmiş paprika, tuz ve zeytinyağıyla çeşni katın. 200 derecedeki fırında, çıtır oluncaya dek pişirin.

Sonra yeşil salsa sosunu hazırlayın. Malzemeleri karıştırın. Habanero biberlerinin çekirdeklerini temizlemeyi unutmayın. El blenderiyle pürüzsüz bir sos hâline getirin.

Tavuk göğüslerini, kızartma tavasında hafif kahverengi oluncaya dek pişirin. Filetoların üzerine biraz sos gezdirin ve biraz tuz serpin. 175-180 dereceye ısıttığınız fırında 10 dakika kadar pişirin.

Marul, mısır, avokado, cherry domates, kırmızı soğan ve ananası karıştırın. Karışıma biraz yeşil salsa sosu ekleyin. Pişmiş tavuktan dilimler kesin ve salatanızı servise hazırlamaya başlayın.

Salatayı kokteyl kadehlerinde servis edin ve üst kısmına avokado dilimleri, tavuk ve çıtır taco şeritleri yerleştirin. 

Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 yarım ananas
  • lokmalık parçalar hâlinde doğranmış
  • 3 yemek kaşığı doğranmış kırmızı soğan
  • 2 su bardağı çeri domates
  • 2 adet dilimlenmiş avokado
  • 50 gram mısır konservesi
  • 2 adet top marul

Tortilla cipsleri için:

  • 1 paket tortilla
  • 1 ölçü sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tütsülenmiş paprika

Yeşil salsa sosu için:

  • 2 demet kişniş
  • 1 yarım demet dereotu
  • 1 adet misket limonun suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil habanero biberi
  • çekirdekleri alınmış
  • 75 mililitre zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam şeker

Benzer Tarifler