Unsuz Çikolatalı Pasta

Unsuz Çikolatalı Pasta

Tarif

Kalın tabanlı 23 santimlik bir kek kalıbını iyice yağlayın. (en uygunu kelepçeli kek kalıbıdır)

Fırını 180 derecede önceden ısıtın.

Büyük bir robotta çikolatayla şekeri iyice çekin. Kaynar suyu, yağı, yumurtanın sarısını, kahve tozunu ve vanilya özütünü ekleyin. Cam bir kasede yumurtanın beyazını katılaşana kadar çırpıp çikolata karışımına ekleyin. Karışımı hazırladığınız kalıba dökün, sıcak fırında 45-55 dakika kadar pişirin. Üstü kurak toprak gibi çatlayacaktır. Fırından çıkınca kabarıklığı biraz inecektir. Bu sorun değil, aşırı kabarık bir pasta istemeyiz zaten. Pastanın hafiften pürüzlü bir yapısının olması sayesinde taze krema ve meyveler boşluk ve çatlaklara nüfuz edecektir.

Pastayı soğumaya bırakın, sonra da birkaç saatliğine buzdolabına koyun. Servis edeceğiniz zaman kalıbından çıkarın, üstüne taze krema sürün, sonra da frambuazı, çileği, Frenk üzümünü (veya yaban mersini, siyah Frenk üzümü ve böğürtlen) ekleyin. Dilerseniz üstüne biraz daha çikolata rendeleyebilir ya da toz şeker serpebilirsiniz.

Malzemeler

  • 300 gram kırılmış siyah çikolata
  • 225 gram şeker
  • 180 mililitre kaynamış su
  • 225 gram tereyağı
  • 6 adet organik yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü
  • 1 ölçü yaban mersini
  • 1 ölçü böğürtlen
  • 200 mililitre krema

Benzer Tarifler