İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Unsuz Çikolatalı Pasta

Oylama 0/5
Kalın tabanlı 23 santimlik bir kek kalıbını iyice yağlayın. (en uygunu kelepçeli kek kalıbıdır)

Fırını 180 derecede önceden ısıtın.

Büyük bir robotta çikolatayla şekeri iyice çekin. Kaynar suyu, yağı, yumurtanın sarısını, kahve tozunu ve vanilya özütünü ekleyin. Cam bir kasede yumurtanın beyazını katılaşana kadar çırpıp çikolata karışımına ekleyin. Karışımı hazırladığınız kalıba dökün, sıcak fırında 45-55 dakika kadar pişirin. Üstü kurak toprak gibi çatlayacaktır. Fırından çıkınca kabarıklığı biraz inecektir. Bu sorun değil, aşırı kabarık bir pasta istemeyiz zaten. Pastanın hafiften pürüzlü bir yapısının olması sayesinde taze krema ve meyveler boşluk ve çatlaklara nüfuz edecektir.

Pastayı soğumaya bırakın, sonra da birkaç saatliğine buzdolabına koyun. Servis edeceğiniz zaman kalıbından çıkarın, üstüne taze krema sürün, sonra da frambuazı, çileği, Frenk üzümünü (veya yaban mersini, siyah Frenk üzümü ve böğürtlen) ekleyin. Dilerseniz üstüne biraz daha çikolata rendeleyebilir ya da toz şeker serpebilirsiniz.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Sophie Dahl