Ürdün Usulü Tavuk

Ürdün Usulü Tavuk

Tarif

Fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın. Tavukları parça parça kesin ve fırın tepsisine yerleştirin. Ketçap, kimyon, za’atar, acı sos ve zeytinyağını karıştırın. Tavuğun üstüne dökün ve iyice ovun. Patlıcanları, havuçları ve soğanları doğrayın. Patatesleri dilim dilim kesin. Hepsini tavukla birlikte fırın tepsisine koyun. Üstüne tuz serpin. Güzelce karıştırdıktan sonra alüminyum folyoyla örtün. Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.

Malzemeler

  • 6 adet tavuk budu
  • 4 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı za'atar (kekik
  • susam
  • sumak ve tuz karışımı)
  • 6 damla acı sos
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 10 adet domates

Benzer Tarifler