İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Uskumru Ceviche

Oylama 0/5

Uskumru filetolarını küçük parçalara kesin ve bir kaseye koyun.

1 adet greyfurtu ortadan ikiye kesin ve yarısının suyunu kaseye koyduğunuz uskumruların üzerine sıkın. Geri kalan yarım greyfurtun kabuklarını da üzerlerine rendeleyin.

4-5 adet kişniş yaprağını ince doğrayın ve uskumruların üzerine serpiştirip karıştırın.

Üzerine tuz, karabiber ilave edin. Taze kekik yapraklarını da ekleyin.

Buzdolabına kaldırıp 10-20 dk arası dinlendirin.

Bir bıçak yardımıyla ½  greyfurtun içini çıkartın. Bu işlemi yaparken greyfurt kabuğunu delmemeye özen gösterin.

Kabuğu servis için ayırın ve içinden çıkan kısmı beyaz şeritlerden keserek segmentlerine ayırın. Bu parçaları da en son sunum için saklayın.

Rezene kökünü incecik doğrayın. Dilerseniz rendeleyedebilirsiniz. Yeşil uç kısımlarını da incecik doğrayın. Bir kısmını servis için ayırın.

Uskumruları dolaptan alıp içine doğradığınız rezeneleri ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ilave edin.

Servis için hazırladığınız greyfurt kabuğunun altını düz durabilmesi için çok az kesin.

İçine hazırladığınız uskumrulu karışımı doldurun. Üzerine greyfurt segmentlerini yerleştirin.

1 adet taze kişniş yaprağını ince kıyıp üzerine serpiştirin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza