Üstü Peynirli Kıymalı Patates Yemeği

Üstü Peynirli Kıymalı Patates Yemeği
Yayınlandığı Program: Gordon Ramsay ile Ev Yemekleri Yayın tarihleri: Cuma 22 Kasım saat 18:00 | Cuma 22 Kasım saat 22:25

Tarif

  • Fırını önceden 180ºC'ye ısıtın. Orta-yüksek ateşe büyük, geniş bir kızartma tavası veya ocağa dayanıklı güveç kabını yerleştirin. Biraz yağ ekleyin ve kıymaların rengi iyice kahverengiye dönene kadar, gruplar halinde baharatlayarak, pişirin. Sarımsakları son 2 dakika boyunca ekleyin. Bir tabağa aktarın.
  • Aynı tavaya biraz daha yağ koyun ve soğanı ve pırasaları tamamen yumuşayıncaya kadar 5-7 dakika orta ateşte pişirin. İstediğiniz kadar Worcestershire sosunu ekleyin, sonra domates püresini karıştırarak ekleyin.
  • Kıymayı tavaya geri koyun ve iyice karıştırın. Şarabı dökün, yapışan parçaları kazıyın. Alkolün uçması için birkaç dakika fokurdatın, ardından tavuk suyunu ekleyin ve kaynatın. Isıyı düşürün, sonra biberiye ekleyin ve damak tadınıza göre baharatları ayarlayın. Sos hafifçe azalıncaya ve lezzetler tam birleşene kadar 10-15 dakika kadar yavaşça pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Bu arada yemeğin üstünü hazırlayın. Patatesleri yumuşayıncaya kadar kaynatın, sonra süzün ve pürüzsüz hale gelinceye kadar ezin. Tereyağı ve baharatı karıştırın, ardından taze soğan ve peynirin dörtte üçünü ekleyin ve tekrar karıştırın. Tadına bakın ve gerekiyorsa ayarlayın. Eğer püre çok kuru ise, gevşetmek için bir bardak süt ekleyin.
  • Kuzu karışımını 28 x 22 cm'lik bir fırın kabına koyun ve üstüne patates püresini koyun. Kalan peynir ve biraz tuz ve karabiber serpin. 15–20 dakika ya da patates kızarıncaya ve altta kıyma fokurdayana kadar pişirin ve servis edin.

Malzemeler

  • Zeytinyağı, kızartmak için
  • 1kg kuzu kıyma
  • 2 diş sarımsak, soyulmuş ve ince doğranmış
  • 1 soğan, soyulmuş ve küp küp doğranmış
  • 2 pırasa, temizlenmiş, uzunlamasına ikiye kesilmiş ve ince doğranmış
  • 1–2 yemek kaşığı Worcestershire sosu
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 100ml kırmızı şarap
  • 250ml tavuk suyu
  • 2 biberiye dalı, sadece yapraklar, doğranmış
  • Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber

Üstü içim

  • 750g patates, soyulmuş ve parçalara kesilmiş
  • 50g tereyağı
  • 3 taze soğan, temizlenmiş ve ince doğranmış
  • 100g çedar peyniri, rendelenmiş
  • 50–100ml süt (isteğe bağlı)

Benzer Tarifler