Uzak Doğu Usulü Deniz Levreği

Uzak Doğu Usulü Deniz Levreği

Tarif

Balığın her iki tarafını beş yerden kılçığına kadar çizin. Her tarafını çeşnilendirin. Yüksek kenarlı bir tepsiye dizin. 400 mililitre kaynar suyu içine dökün, iki kat alüminyum folyoyla sarın ve orta ateşte pişirin. Hindistan cevizi sütünü, pirinci ve Hindistan cevizi sütünün kutusunu kullanarak bir kutu kaynar suyu orta boy tencereye koyun. Bir tutam tuz ekleyip karıştırın. Yaklaşık 10 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirin. Sonra altını kapatın. Kaynar suyun kalanını güveç tenceresine dökün. Zencefili, sarımsağı ve limon otunun dışındaki yaprakları soyun. Rastgele doğrayıp mutfak robotuna koyun. Yapraklarını ayırdığınız kişniş saplarını, çili biberini, taze soğanları, soya ve balık sosunu, bir tatlı kaşığı sıvı yağı ve iki adet misket limonunun suyunu da mutfak robotuna koyup iyice parçalanana kadar çalıştırın. Bir kaseye dökün. Kuşkonmazı ayıklayın. Çin lahanasını ikiye bölün. İkisini de güveç tenceresindeki kaynar suya ve şeker bezelyelerine ekleyin. İki dakika boyunca pişirin. Süzdükten sonra bir yemek kaşığı sıvı yağ ve bir misket limonunun suyuyla karıştırın. Lezzet katması için soya sosuyla çeşnilendirin. Pişmiş olan pilavla servis edin. Balığın üstünü açın. Suyundan birkaç kaşık alarak sosa karıştırın, sonra hepsini balığın üstüne dökün. Üstüne kişniş yaprağı serpip servis edin.

Malzemeler

  • 4 adet levrek
  • 1 adet zencefil
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon otu
  • 1 demet kişniş
  • 1 adet çili biberi
  • 2 adet taze soğan
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı balık sosu
  • 1 ölçü susam yağı
  • 3 adet misket limonu
  • 1 adet light Hindistan cevizi sütü
  • 300 gram Basmati pirinci
  • 300 gram taze kuşkonmaz
  • 2 adet Çin lahanası
  • 200 gram tatlı bezelye

Benzer Tarifler