Üzüm Pekmezli Armut Dilimi ve Keçi Peyniri Kremalı Ekmek

Üzüm Pekmezli Armut Dilimi ve Keçi Peyniri Kremalı Ekmek

Tarif

Kuzu bonfileleri çukur bir kaseye koyup üzerine zeytinyağı dökün. Üzerine birkaç dal taze kekik ve karabiber ekleyin. Bir kaşık yardımıyla hepsini birbirine bulayın. Pişirme anına kadar buzdolabında marine olmasını sağlayın.

Mutfak robotunun içine elinizle parçalayarak keçi peynirini koyun. İçine kremayı ekleyin. Zeytinyağını da ilave edin. Hepsi iyice karışıp krema olana kadar çekin.  Hazır olunca bir kaseye transfer edin.

Armudun uç kısımlarını kesin ve çekirdek çıkartma aleti ile çekirdekli kısmını çıkartın.

Kabuklarını hiç soymadan armutları ince halkalar (dilimler) halinde kesin. Tavada pişeceği için aşırı ince olmamasına özen gösterin.

Armutları bir kaseye koyun ve üzerlerine üzüm pekmezini dökün, karıştırın.

Tavayı orta ateşe koyup ısıtın ve üzüm pekmezine bulanmış armut dilimlerini sıcak tavada karamelize edin. Hafif yumuşamaları ve karamelize olmaları yeterli.

Pişen armutları kenara alın ve tavanın altını kapatın. Tavayı tekrar kullanmak üzere temizlemeden kenarda bırakın.

Köy ekmeğinden ince iki dilim kesin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve parmağınızla yağı dağıtın. Tuz, karabiber serpin.

Armutları pişirdiğiniz tavanın altını tekrar yakıp ısıtın ve bonfileleri bu tavada orta pişmiş olacak şekilde pişirin. Pişen etleri kesme tahtasının üzerine koyun.

Hazırladığınız keçi peyniri kremasına kaşıkla şekil vererek ekmek dilimlerinin üzerine koyun. Üzerlerine karamelize armutları dizin. Pişen bonfileleri dilimleyip armutların üzerine yerleştirin ve taze kekik yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Malzemeler

  • 2 parça kuzu bonfile
  • 1 tutam taze kekik
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 150 gram keçi peyniri
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 adet armut
  • 1 yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • 1 adet köy ekmeği

Benzer Tarifler