Üzüm Turşulu Izgara Karnabahar Salatası

Üzüm Turşulu Izgara Karnabahar Salatası

Tarif

Sanırım herkesin odun fırını yoktur. Bu durumda karnabaharı fırınınızda pişireceğiz. Fırını önceden 230˚C'ye ısıtın.

Karnabaharı bütün şekilde bırakarak, dış yapraklarını koparın ve bir fırın tepsisine yerleştirin. Zeytinyağını gezdirin ve büyük bir tutam deniz tuzu serpin. 1 saat pişirin. Üstü renklenecek ve karnabahara muhteşem fındıksı bir lezzet verecek. Pişirdikten sonra karnabaharı soğumaya bırakın, daha sonra küçük çiçeklere bölün.

Bu arada, üzüm turşusu için büyük ağır bir kızartma tavasını yüksek ateşte ısıtın. Üzümleri atın ve tavada 10 saniye kadar berelenip kavrulana kadar çevirin. Sirkeyi ekleyin ve üzümleri 5 - 10 saniye daha tavada çevirin. Üzümleri ve sıvıları bir kaseye dökün ve üzerini örtecek kadar zeytinyağı dökün.

Sosu yapmak için, kırmızı şarap sirkesini, bal, hardal, tuz ve karabiberi çırpın. Bitkisel yağı yavaşça gezdirin ve emülsifiye olana kadar çırpmaya devam edin.

Salatayı birleştirmek için karnabahar çiçekleri, arpacık soğanı, maydanoz, fındık ve üzüm turşularını geniş bir karıştırma kabına koyun. Birkaç çorba kaşığı sosu damak tadınıza göre tuz ve karabiber ile üzerine dökün. Salatayı yavaşça karıştırın, ardından servis tabağına koyun ve bitirmek için üzerine az bir sumak serpin.

Malzemeler

  • 1 karnabahar
  • Zeytinyağı, gezdirmek için
  • Tuz, damak tadına göre
  • 2 arpacık soğanı, soyulmuş ve ince doğranmış
  • ¼ demet maydanoz, yaprakları ayrılmış
  • 150 g fındık, kavrulmuş, soyulmuş ve doğranmış
  • Sumak, süslemek için

Üzüm turşusu

  • 20 adet çekirdeksiz kırmızı üzüm
  • 200 ml kırmızı şarap sirkesi
  • 50 ml zeytinyağı

Sos

125 ml (¼  bardak) kırmızı şarap sirkesi

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı Dijon hardalı
  • tuz ve biber, damak tadına göre
  • 100 ml kanola yağı

Benzer Tarifler