Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Salı 15 Haziran saat 01:55 | Salı 15 Haziran saat 05:05

Tarif

Hamur kancası takılı bir mikser kasesinde unu ve mayayı karıştırın. Su ekleyin ve birleşene kadar orta hızda karıştırın. Kaseyi streç filmle örtün. Yaklaşık 2 saat, köpürene ve iki katına çıkana kadar ılık bir yerde kabarmaya bırakın.

Tuz ekleyin. Kaseyi hamur kancası takılı miksere takın ve 3 dakika düşük hızda karıştırın. Hızı orta seviyeye çıkarın ve 30 saniye daha karıştırın (hamur gevşek ve yapışkan olmalıdır).

Bir hamur kazıyıcı kullanarak, hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alın. Hamurun alt kenarını hamurun ortasına doğru katlayın ve söndürmek için hafifçe vurun. Alt kenarın hafifçe üstüne gelecek şekilde üst kenarı merkeze doğru katlayın. Hafifçe vurun ve fazla unu dökün  (hamurla çalışmak zor olacaktır, ancak çok fazla un eklememeye çalışın). Hamuru yavaşça katlı tarafı aşağı gelecek şekilde büyük bir kaseye aktarın. Streç film ile örtün. Yaklaşık 1 saat, iki katına çıkana kadar ılık bir yerde kabarmasına izin verin.

Hamuru iyice unlanmış bir yüzeye alın ve katlama işlemini tekrarlayın. Hamuru kaseye geri koyun ve streç film ile örtün. Hacmi iki katına çıkana kadar, 1 saat ılık bir yerde kabarmasına izin verin.

Fırını önden en az 45 dakika, orta rafta bir pizza taşı olacak şekilde 230 dereceye (konveksiyonlu fırın kullanıyorsanız 220 derece) ısıtın.

35 x 7.5 cm yuvarlak kek kalıbını 1/3 su bardağı yağla kaplayın. Yağla kaplayarak hamuru kalıba alın. Yağlı parmak uçlarıyla hamuru kalıbın kenarlarına doğru itin. Hamur geri çekilmeye başlarsa üzerini streç filmle örtün ve 5 dakika bekletin.Bu işleme kalıbın kenarlarına ulaşıncaya kadar devam edin. Bir kasede üzümleri kalan 1 yemek kaşığı yağ ile karıştırın. Yavaşça bastırarak hamurun üzerine eşit şekilde yerleştirin. Streç filmle örtün ve 45 dakika bekletin.

Hamura bol miktarda  tuz ve iri taneli şeker serpin. Hamur iyice yağlanmalıdır. Gerekirse 2 yemek kaşığı daha yağ gezdirin.

Kalıbı yarısında çevirerek, altı altın rengi olana kadar 25-30 dakika pişirin. Focaccia'yı hemen tel bir ızgaraya aktarın. Kalıpta kalan yağı gezdirin. Tekrar daha fazla tuz ve şeker serpin. Biraz soğumaya bırakın. Focaccia sıcak veya oda sıcaklığında servis edilebilir.

Malzemeler

  • 4 3/4 su bardağı ağartılmamış ekmek unu, ayrıca serpmek için daha fazlası
  • 3/4 tatlı kaşığı aktif kuru maya (hızlı kabarmayan)
  • 2 1/4 su bardağı ılık su (yaklaşık 43 derece)
  • 1 yemek kaşığı artı 1 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/3 su bardağı artı 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ve gerekirse daha fazlası
  • 400 gr çekirdeksiz kırmızı üzüm
  • Deniz tuzu ve iri taneli şekeri, serpmek için

Benzer Tarifler