Vanilya ve Ahududulu Fırında Pişmiş Alaska

Vanilya ve Ahududulu Fırında Pişmiş Alaska
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazar 1 Ağustos saat 08:27 | Pazar 1 Ağustos saat 08:55

Tarif

Dakuaz: Fırını önden 95 dereceye ısıtın. Bir pişirme kağıdına altı tane 9 cm’lik çember çizmek için bir kalem kullanın. Pişirme kağıdını ters çevirin ve kenarlı bir fırın tepsisine koyun. Bir mutfak robotu kullanarak bademleri ince bir şekilde öğütün. Küçük bir kaseye aktarın ve pudra şekeriyle karıştırın. Çırpma aparatı takılı bir mikserde, yumurta beyazlarını ve tuzu köpürene kadar çırpın. Yaklaşık 5 dakika, sert tepecikler oluşana kadar yavaş yavaş çok ince taneli şekeri eklerken yüksek hızda karıştırmaya devam edin. Kaseyi mikserden çıkarın ve badem karışımını hafifçe merenge ekleyin. 1 cm’lik yuvarlak uçlu bir sıkma torbasına aktarın. Hazırlanan pişirme kağıdının fırın tepsisine yapışması için her köşesine az miktarda mereng sıkın. Her dairenin dış kenarından başlayıp merkeze doğru hareket ederek çizgilerin üzerinden geçerek sıkın. Sert ve kuru olana kadar 1 1/2 ila 2 saat pişirin. Pişirme kağıdı üzerinde tamamen soğumaya bırakın.

Dolgu Altı adet 10 cm’lik kaseyi streç filmle kaplayın ve en az 20 dakika soğuyana kadar dondurucuya koyun. Her kaseye yaklaşık 6 yemek kaşığı sorbe koyun, pürüzsüz bir yüzey oluşturmak ve hava kabarcıklarını önlemek için sıkıca aşağıya bastırın. Katılaşana kadar yaklaşık 1 saat dondurun. Pürüzsüz bir yüzey oluşturmak ve hava kabarcıklarını önlemek için sıkıca bastırarak, her kaseye eşit miktarda yaklaşık 1/2 su bardağı dondurmayı sorbenin üzerine yayın. Bir dakuazı üst tarafı aşağı gelecek şekilde dondurmanın üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Sarkan streç filmi üstüne sarın ve katılaşana kadar en az 4 saat veya gece aşırı dondurun.

Kaselerin üstündeki streç filmi açın (gerekirse gevşetmek için kaselerin dışını ılık suya batırın). Kaseleri kenarlı bir fırın tepsisine ters çevirin, streç filmi çıkarın ve servis etmeye hazır olana kadar yeniden dondurun.

Mereng Kaplama: Servis etmeden hemen önce, yumurta beyazlarını ve şekeri kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine (içine değil) yerleştirilmiş bir mikserin ısıya dayanıklı kasesinde birleştirin. Şeker eriyene ve karışım dokunabilecek kadar ılık olana kadar çırpın. Kâseyi, çırpma aparatı takılı bir miksere aktarın ve sert, parlak tepecikler oluşana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. 1 cm’lik düz yuvarlak uçlu bir sıkma torbasına aktarın (Ateco # 804 gibi). Her bombenin üzerini kaplamak için dekoratif olarak merengi sıkın. Merengin her tarafını küçük bir mutfak pürmüzü ile hafif kahverengi hale getirin. Hemen servis edin.

 

Malzemeler

6 KİŞİLİK

 

Basit bir dondurma yeterli olmazsa, bunun yerine Martha'nın dondurma bombalarını deneyin. Marşmelovumsu pürmüzle yakılmış merenge sarılı bu kubbe şeklindeki ikramlar, dakuaz bir taban ve muhteşem vanilyalı dondurma ve ahududulu sorbe kombinasyonuyla hazırlanır.

 

 

Dakuaz

  • 1/2 su bardağı ince öğütülmüş badem
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 büyük yumurta beyazı
  • Bir tutam tuz
  • 1/4 su bardağı ince şeker

 

Dolgu

  • 1 1/2 su bardağı sorbe, ahududu gibi
  • 3 su bardağı vanilyalı dondurma

 

Mereng Kaplama

  • 6 büyük yumurta beyazı
  • 1 1/2 su bardağı toz şeker

Benzer Tarifler