Tarif

Kayısıları ince uzun parçalara kesin ve bir sos tenceresine alın. Vanilya çubuğunu ve suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Vanilya çubuğunu içinden alın ve sos tenceresine gül suyunu ve balı ekleyin. Kayısıları sos tenceresinden bir kaseye alın ve kenarda dinlendirin. Sos tenceresinde kalan suyu yüksek ateşte kaynatın ve bir sos kıvamına getirin. Yoğurdu servis tabağına alın ve üzerine kayısıları ve hemen ardından sosu ve cevizleri ekleyip servis edin.

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru kayısı
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı ceviz içi
  • 8 su bardağı yoğurt
  • 1 bardak su

Benzer Tarifler