Tarif

Bir kasede un ve tereyağını, farklı şekerleri, yumurtayı ve sütü karıştırın, pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpın. Dört muz doğrayın ve karışıma ilave edin. Karışım fırındayken muzlar eriyecek ve kremamsı, çok leziz bir tat alacak.

Karışım hazır olduğunda, yağlı kağıt serdiğiniz, altı çıkarılabilir bir fırın tepsisine dökün, karamel kıvamı oluşturması için bolca balla kaplayın. Kalan muzu dilimleyin ve kekin üstü hoş görünsün diye muzları balın üstüne rastgele bırakın. Son olarak karışımı tepsiye dökün ve önceden 160 dereceye ısıttığınız fırında 40 dakika boyunca pişirin.

Bu sırada, tabağın yanında servis edeceğiniz kremayı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bu, kekle de çok iyi gider. Tencerede sütü ısıtın ve yumurta sarılarını, şekeri ve vanilya çubuğunun içinden çıkardığınız özü, çubukla birlikte içine ilave edin. Hepsini iyice karıştırın ve kaynayıp koyulaşana kadar da karıştırmaya devam edin. Koyulaşmaya başladığı an ocağı kapatın ve kremayı ayrı kaplara koyun. Soğumaya bırakın ve katılaşması için buzdolabına koyun.

Muz ve soğumuş vanilyalı kremalı ballı kek kombinasyonu çok lezzetlidir. Deneyin!

Malzemeler

Kek için:

  • 5 adet muz
  • 120 gram un
  • 60 gram yumuşak tereyağı
  • 50 gram şeker
  • 75 gram şeker kamışı şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 160 mililitre süt
  • 1 miktar bal

Vanilyalı krema için:

  • 250 mililitre süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 bardağın yarısı şeker
  • 1 adet vanilya çubuğu

Benzer Tarifler