Vejetaryen Köri ve Mango Kompostosu

Vejetaryen Köri ve Mango Kompostosu

Hazırlanış

Körili sebze:
• Soğanı soyup doğrayın.
• Sarımsağı soyup ince ince doğrayın.
• Karnabaharı çiçek çiçek ayırın.
• Taze fasulyeleri temizleyin. Uçlarını kesip ikiye bölün.
• Bir miktar yağ koyarak bir wok’u ısıtın.
• Köri salçasını soğan ve sarımsakla kavurun.
• Karnabahar ve taze fasulyeleri ekleyin.
• Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın, doğrayıp körinin içine ekleyin.
• Hindistan cevizi sütünü ekleyip köriyi 15 dakika kaynatın. Mango kompostosu:
• Mangoyu soyup etki kısmını çekirdeğinden ayırın.
• Biberin uçlarını kesip tüm çekirdekleri düşüne dek elinizde döndürün.
• Biberi kesin.
• Tüm malzemeleri bir tencereye ekleyip kaynatın.
• Yaklaşık 6 dakika koyulaşmaya bırakın. Körinin tamamlanması:
• Sakız kabağını yıkayın, ikiye bölüp küp küp doğrayın.
• Son 5 dakikada sakız kabağını yemeğin içine atın.
• Fasulyeler

Malzemeler

  • 250 gram kuru fasulye (önceden pişirilmiş)
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 300 gram karnabahar
  • 100 gram taze fasulye
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı köri salçası (sarı
  • kırmızı ya da yeşil)
  • 400 mililitre Hindistan cevizi sütü
  • 1 adet sakız kabağı
  • 50 gram kaju

Mango kompostosu için

  • 1 adet mango
  • 1 miktar kakule
  • 1 adet çili
  • 1 yemek kaşığı şeker

Benzer Tarifler