Vejetaryen Köri ve Mango Kompostosu

Vejetaryen Köri ve Mango Kompostosu

Tarif

Hazırlanışı:

 

Körili sebze:

  • Soğanı soyup doğrayın.
  • Sarımsağı soyup ince ince doğrayın.
  • Karnabaharı çiçek çiçek ayırın.
  • Taze fasulyeleri temizleyin. Uçlarını kesip ikiye bölün.
  • Bir miktar yağ koyarak bir wok’u ısıtın.
  • Köri salçasını soğan ve sarımsakla kavurun.
  • Karnabahar ve taze fasulyeleri ekleyin.
  • Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın, doğrayıp körinin içine ekleyin.
  • Hindistan cevizi sütünü ekleyip köriyi 15 dakika kaynatın.

 

Mango kompostosu:

  • Mangoyu soyup etki kısmını çekirdeğinden ayırın.
  • Biberin uçlarını kesip tüm çekirdekleri düşüne dek elinizde döndürün.
  • Biberi kesin.
  • Tüm malzemeleri bir tencereye ekleyip kaynatın.
  • Yaklaşık 6 dakika koyulaşmaya bırakın.

 

Körinin tamamlanması:

  • Sakız kabağını yıkayın, ikiye bölüp küp küp doğrayın.
  • Son 5 dakikada sakız kabağını yemeğin içine atın.
  • Fasulyelerin suyunu süzüp wok’a ekleyin. Kısa bir süre pişirin.
  • Köriyi tabağa alın ve kajuyla süsleyin.

Malzemeler

 

  • 250 gram kuru fasulye (önceden pişirilmiş)
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 300 gram karnabahar
  • 100 gram taze fasulye
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı köri salçası (sarı
  • kırmızı ya da yeşil)
  • 400 mililitre Hindistan cevizi sütü
  • 1 adet sakız kabağı
  • 50 gram kaju

Mango kompostosu için

  • 1 adet mango
  • 1 miktar kakule
  • 1 adet çili
  • 1 yemek kaşığı şeker

Benzer Tarifler