Venedik Mısır Unu Kurabiyeleri

Venedik Mısır Unu Kurabiyeleri
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 18 Ocak saat 06:55 | Pazartesi 18 Ocak saat 11:25

Tarif

Frenk üzümü ve badem likörünü küçük bir kasede karıştırın. Meyve şişene kadar, 30 dakika bekletin.

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Orta boy bir kasede mısır unu, un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kasede yumurta ve yumurta sarısını, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı çırpın. Bir pasta kesici veya iki bıçak kullanarak, tereyağını iri parçalar oluşana kadar kuru malzemelerin üzerine kesin. Şişmiş Frenk üzümü ve ıslak malzemeleri ekleyin ve yumuşak bir hamur oluşana kadar hafifçe karıştırın. Hamuru bir parça streç film üzerine aktarın. Düz bir kare haline getirin, streç filmle sıkıca sarın ve 45 dakika veya gece aşırı  buzdolabında saklayın.

Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, hamuru yaklaşık 1,2 cm kalınlığında 20 cm’lik bir kare olacak şekilde açın. Keskin bir bıçak kullanarak hamuru yatay olarak 2,5 cm’lik şeritler halinde kesin. Her seferinde bir şeritle çalışarak, çaprazlama olarak 5 eşit elmas şeklinde kesin (6 kesik yapmalısınız). Kalan hamuru yeniden açın ve isterseniz ek kurabiyeler yapın. Kurabiyeleri yaklaşık 2,5 cm aralıklarla pişirme kağıdı serili iki fırın tepsisine aktarın. Katılaşana kadar yaklaşık 10 dakika dondurun.

Ayırdığınız yumurta akını hafifçe çırpın. Kurabiyelerin üstlerine yumurta akı sürün ve üzerine iri taneli şeker serpin. Tepsileri arada döndürerek yaklaşık 22 dakika kenarları hafif kahverengi olana kadar pişirin. Kurabiyeler oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta 3 güne kadar saklanabilir.

Malzemeler

  • 2/3 su bardağı kuru Frenk üzümü
  • 2 yemek kaşığı badem likörü
  • 1 su bardağı hızlı pişen mısır unu (hazır karışım değil)
  • 1 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un. Ek olarak serpmek için
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 1 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 büyük yumurta. Ek olarak bir yumurtanın sarısı (yumurta akını üstüne sürmek için saklayın)
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 1/2 paket (3/4 su bardağı soğuk, tuzsuz tereyağı, parçalara kesilmiş
  • İri taneli şeker, serpmek için

Benzer Tarifler