Victoria Karışımlı Elmalı Tart

Victoria Karışımlı Elmalı Tart

Hazırlanış

Hazırlık:

Kepekli kek:


Fırını 170 dereceye getirin. Tereyağını şeker, bal ve tarçınla karıştırıp yumurtaları tek tek ekleyin. Bir kapta kepekli unu, kakao tozunu ve kabartma tozunu karıştırın. Bunu tereyağı karışımına katıp karıştırın. Tart kalıbını yağlayın ve pişirme kağıdı serin. Kek karışımını kalıba dökün ve keki kızarana kadar 20 dakika pişirin. Keki kalıbın içinde soğutun. Kek kalıbının kenarını temizleyin ve yağ sürün. Keke delikler açın ve portakal likörü dökün. Elmalı bavarois:

Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Sonra şeker, biraz su ve yarım limonun suyuyla, tencerenin kapağı kapalı hâlde 15 dakika pişirin. Jelatini soğuk suya koyun. El blenderiyle elmayı püre yapın. Buna jelatin ekleyin ve karıştırın. Elma püresini soğumaya bırakın. Kremayı koyulaşana kadar çırpın ve elma püresine katın. Kekin üstüne elmalı bavarois’yı dökün ve en az 2

Malzemeler

Kepekli kek için:

  • 115 gram yumuşak tereyağı
  • 75 gram şeker kamışı şekeri
  • 40 gram bal
  • 1 tutam tarçın
  • 3 adet yumurta
  • 130 gram kepekli un
  • 5 gram toz kakao
  • 5 gram kabartma tozu
  • 1 ölçü portakal likörü

Elmalı bavarois (krema) için:

  • 2 adet yeşil elma
  • 60 gram şeker
  • 1 adet limon
  • 3 adet jelatin yaprağı
  • 250 mililitre krema

Victoria karışımı için:

  • 150 gram dilimlenmiş badem
  • 150 gram şeker
  • 1 adet yumurta beyazı

Süsleme için:

  • 100 mililitre krema
  • 25 gram şeker

Benzer Tarifler