Vietnam usulü Barramundi Salatası

Vietnam usulü Barramundi Salatası

Tarif

Hazırlanışı:

Balığı üç santimlik küplere bölün ve içinde mısır unu olan fermuarlı bir poşete koyun. Poşeti kapatın ve parçaların kaplanması için sallayın.

Yağı derin bir kızartma tavasında 180° dereceye ısıtın ve dikkatli bir şekilde balık parçalarını yerleştirin. Altın rengi ve çıtır olana kadar parçaların her iki tarafını bir kaç dakikalığına kızartın. Sonra kağıt havluya yerleştirip yağını süzün ve biraz tuz serpin.

Çok derin olmayan bir kasede tüm sos malzemelerini şeker erimeye başlayana kadar çırpın. Kenara alın.

Salatalığı ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın, sonra iki yarım ay şeklinde kesin. Yıkanmış otlar, domates

mango ve avokado ile geniş bir kaseye alın. Az bir sosu kaşıkla ekleyin ve tüm malzemeler kaplanana kadar karıştırın. Gerek duyarsanız ek yapabilirsiniz.

Salatayı servis tabaklarına paylaştırın ve üstüne çıtır balık ve fıstıkları koyun.

Malzemeler

  • 400g barramundi filletosu (levrek kullanılabilir)
  • 2-3 çorba kaşığı mısır unu
  • Kızartma için yağ
  • Tuz

Salata

  • 1 salatalık
  • Yarımşar demet fesleğen, nane, kişniş, yaprakları ayrılmış
  • 8 çeri domates, ikiye bölünmüş
  • ½ mango, ince dilimlenmiş
  • ½ avokado, ince dilimlenmiş
  • 2 çorba kaşığı çiğ fıstık, doğranmış

Sos

  • 1 uzun kırmızı acı biber, ince doğranmış
  • 3-4 çorba kaşığı balık sosu
  • 3-4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • ¼ bardak soğuk su
  • 1 misket limonu kabuğu rendesi ve suyu

 

 

Benzer Tarifler