Virginia Fıstıklı Turtası

Virginia Fıstıklı Turtası
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 18 Ocak saat 06:55 | Pazartesi 18 Ocak saat 11:25

Tarif

Fırını önden 190 dereceye ısıtın. Hafif unlanmış bir yüzeyde hamuru 28 cm olacak bir daire şeklinde açın. 23 cm’lik bir turta tabağına transfer edin. Kenarları 1,5 cm olacak şekilde kesin. Sarkan kısımlari içe doğru katlayın ve kenarlarını çatalın dişleriyle bastırın. Yaklaşık 15 dakika boyunca sertleşene kadar dondurun.

Tabanın içine pişirme kağıdı serin ve içini turta ağırlığı veya kuru bakliyatla doldurun. Altı ıslak görünmeyene kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişirme kağıdı ve bakliyatları dikkatlice kaldırın ve altın rengi olana kadar, yaklaşık 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Tel bir ızgarada tamamen soğumaya bırakın.

Geniş bir kapta yumurtaları çırpın. Tereyağı, esmer şeker, şurup, sirke, un, tuz, vanilya ve Arnavut biberini ekleyin. Pürüzsüz olana kadar çırpın.1 su bardağı fıstığı kabaca doğrayın ve yumurta karışımına karıştırın. Ardından soğumuş tabana dökün. Kalan 1/2 su bardağı fıstığı üzerine eşit olarak dağıtın.

Hamur altın rengine dönene kadar ve dolgusu hafifçe kabarıp oturana kadar, 40-50 dakika arasında pişirin (hamur çok çabuk kızarırsa folyo ile kaplayın). Tel ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın. Dilimleyin ve bir top dondurma ve üzerine Arnavut biberi serperek servis edin.

 

 

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı ağırtılmamış un. Ek olarak serpmek için
  • 1 disk Test Kitchen'nın favori Pate Brisee’si
  • 3 büyük yumurta, oda sıcaklığında
  • 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, eritilmiş ve soğutulmuş
  • 3/4 su bardağı sıkıştırılmış açık kahverengi şeker
  • 3/4 su bardağı altın şurup
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1/4 tatlı kaşığı Arnavut biberi. Ek olarak servis yapmak için (opsiyonel)
  • 1 1/2 su bardağı kavrulmuş tuzsuz Virginia fıstığı
  • Vanilyalı dondurma, servis için

Benzer Tarifler