Vişneli Tart

Vişneli Tart
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Hamuru hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyine alın. 6 mm’den biraz daha az kalın 22 cm’lik bir yuvarlak açın. Çıkarılabilir bir tabana sahip 20 cm’lik oluklu bir tart kalıbına yerleştirin. Katılaşana kadar yaklaşık 15 dakika dondurun.

Fırını önden 190 dereceye ısıtın. Tabanın üzerine pişirme kağıdını 2,5 cm kenarından sarkacak şekilde yerleştirin. İçini ağırlıkla doldurun. Yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişirme kağıdı ve ağırlıkları çıkarın. 10-12 dakika daha rengi olana kadar pişirin. Tel bir ızgaraya aktarın ve tamamen soğumasını bekleyin.

Orta boy bir tencerede şeker, mısır nişastası ve tuzu birlikte çırpın. Cam bir ölçü kabında süt ve yumurta sarısını çırpın. Tencereye tereyağı ile birlikte süt karışımını ekleyin. Karışım kaynayana kadar orta ateşte pişirin. 1 dakika kaynatın. Ateşten alın ve vanilyayı ekleyin.

Pasta kremasını ince gözenekli bir elekten geçirerek bir kaseye süzün ve hemen 4 tatlı kaşığı vişne likörüyle çırpın. Kabuk oluşmasını önlemek için doğrudan pasta kremasının yüzeyine bastırarak streç filmle örtün. En az 2 saat veya 2 güne kadar soğutun. Kullanmadan hemen önce pürüzsüz olana kadar çırpın.

Çırpılmış kremayı soğutulmuş pasta kremasına nazikçe karıştırarak katın ve soğutulmuş tart tabanına aktarın. Üstünü tamamen kaplamak için dışarıdan içeriye doğru çalışarak kirazları eşmerkezli daireler halinde yerleştirin.

Vişne reçelini küçük bir tencerede orta ateşte ılık olana kadar ıstın. Kalan 1 tatlı kaşığı vişne likörünü ekleyin ve birleştirmek için karıştırın. Karışımı vişnelerin üzerine sürün. Servise hazır olana kadar buzdolabında bekletin.

Malzemeler

1 adet 20 cm'lik tart için;

1/2 tarif Pate Sucree Extra (tarif aşağıdaki gibidir)

Çalışma yüzeyi için çok amaçlı un

1/2 su bardağı şeker

1/4 su bardağı mısır nişastası

Bir tutam iri çekilmiş tuz

2 su bardağı tam yağlı süt

4 büyük yumurtanın sarısı

2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı

1 tatlı kaşığı saf vanilya özü

5 tatlı kaşığı vişne likörü

1/2 su bardağı ağır krema, çırpılmış

3 1/2 su bardağı taze vişne, ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış

1/4 su bardağı süzülmüş vişne reçeli

Benzer Tarifler