Tarif

Ton balığının yağını süzün. Zeytinyağı, yarım limonun suyu, ketçap, mayonez, kaparilerin yarısı ve ançüez filetosuyla birlikte ezerek kremalı bir sos elde edin. Sos çok ağır olursa su ekleyin. İsterseniz biraz daha ferahlık katması için limon suyu katın. Ekmekleri kesip içlerine etle roka koyun. Domatesleri üçgen şeklinde, zeytinleri halka halka dilimleyin. Bütün ekmeklere sostan bir kaşık koyun, sonra kapariyle, çeri domatesle ve zeytinle süsleyin.

Malzemeler

  • 200 gram ton balığı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 adet tuzlu ançüez filetosu
  • 8 adet küçük ekmek
  • 30 gram roka
  • 200 gram kızarmış
  • dilimlenmiş buzağı eti
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 10 adet çeri domates
  • 4 yemek kaşığı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin

Benzer Tarifler