Tarif

Eti küçük parçalar hâlinde kesin. Tuz ekleyin ve tavada hızlıca kızartın. Eti şişlere geçirin ve 175 derecedeki fırında 8 dakika pişirin. Soğanları ve sarımsağı soteleyin. Votkayı ekleyin ve bir süre kaynamaya bırakın. Krema, bal, hardal ve tuz ekleyin. Sosa suyunu çektirin.

Pastırma dilimlerini çıtır çıtır oluncaya kadar kızartın. Şişleri sos, kıyılmış dereotu, kızarmış pastırma ve kekreyemişle servis edin.

Malzemeler

Şişler için:

  • 200 gram ayı eti filetosu
  • 350 gram kuzu eti (but)
  • 1 tutam tuz

Sos için:

  • 200 mililitre krema
  • 50 mililitre votka
  • 3 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 1 adet ince kıyılmış soğan
  • 3 tatlı kaşığı rendelenmiş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı kekreyemiş
  • 1 miktar pastırma (kızarmış ve doğranmış)
  • 1 tutam tuz

Süslemek için:

  • 1 miktar ince kıyılmış dereotu
  • 1 miktar kekreyemiş

Benzer Tarifler