Tarif

Eti tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Bir kızartma tavasında az yağla her yüzü 1-1,5 dakika pişecek şekilde kızartın. Sonra ateşi kısın ve istediğiniz kadar pişirmeye devam edin.

Tavada kızarttığınız eti biberiye ve kekik dallarıyla sarın ve iple bağlayın. Tuz ve zeytinyağıyla çeşnilendirin.

180 derecedeki fırında 35-40 dakika süreyle, iç sıcaklığı 50 derece oluncaya dek pişirin. Alüminyum folyoya sarın ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. 

Sos için havuçları ve yabani havuçları az yağda soteleyin. Soğanları ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edin. Sonra sıvıları ve şurubu ekleyin. Yaban mersinlerinin 100 gramını alın ve biberiye ile kekik ekleyin. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Sosu pişip koyulaşmaya bırakın. Sosu süzün ve diğer 100 gram yaban mersinini ekleyin. Sosu dinlendirdiğiniz etin üzerine dökün.

Dilerseniz Yabani Havuç Püresi ile servis edebilirsiniz.


Malzemeler

  • 4 adet ren geyiği kontrfilesi
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 avuç taze kekik
  • 1 avuç taze biberiye

Yaban mersinli ve votkalı sos için:

  • 100 gram havuç
  • doğranmış
  • 100 gram soğan
  • doğranmış
  • 100 gram yabani havuç
  • doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş sarımsak
  • 200 mililitre kırmızı şarap
  • 75 mililitre Finlandiya votkası
  • 100 mililitre et suyu
  • 150 mililitre demi glace sos
  • 200 gram yaban mersini
  • 1 yemek kaşığı şurup
  • 3 adet biberiye dalı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 3 dal kekik

Benzer Tarifler