İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Yaban Mersini ve Votka Sosuyla Ren Geyiği Eti

Oylama 0/5

Eti tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Bir kızartma tavasında az yağla her yüzü 1-1,5 dakika pişecek şekilde kızartın. Sonra ateşi kısın ve istediğiniz kadar pişirmeye devam edin.

Tavada kızarttığınız eti biberiye ve kekik dallarıyla sarın ve iple bağlayın. Tuz ve zeytinyağıyla çeşnilendirin.

180 derecedeki fırında 35-40 dakika süreyle, iç sıcaklığı 50 derece oluncaya dek pişirin. Alüminyum folyoya sarın ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. 

Sos için havuçları ve yabani havuçları az yağda soteleyin. Soğanları ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edin. Sonra sıvıları ve şurubu ekleyin. Yaban mersinlerinin 100 gramını alın ve biberiye ile kekik ekleyin. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Sosu pişip koyulaşmaya bırakın. Sosu süzün ve diğer 100 gram yaban mersinini ekleyin. Sosu dinlendirdiğiniz etin üzerine dökün.

Dilerseniz Yabani Havuç Püresi ile servis edebilirsiniz.


Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Sara La Fountain