Yaban Mersinli Bandana Tart

Yaban Mersinli Bandana Tart
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Salı 13 Nisan saat 05:05 | Salı 13 Nisan saat 06:55

Tarif

Pate Brisee: Bir mutfak robotunda birleştirmek için un, toz şeker ve tuzu karıştırın. Karışım iri taneli yulaf ezmesine benzeyene kadar tereyağını ekleyin. Robot çalışırken, hamur bir araya gelene kadar yavaş ve sabit bir akışla su ekleyin. Hamuru ikiye bölün ve her bir parçaya kare şekil verin. Streç filme sarın. En az 1 saat veya 2 güne kadar soğutun.

Dolgu: Bir patates ezici kullanarak 1 su bardağı yaban mersinini büyük bir kasede toz şeker ve mısır nişastası ile ezin. Kalan 7 bardak yaban mersinini iyice birleşene kadar karıştırın. 1 saat bekletin.

Fırını önden 230 dereceye ısıtın. Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, bir hamur karesini 28 cm’lik bir kare şeklinde açın. Çıkarılabilir tabanı olan 23 cm’lik oluklu kare tart kalıbına yerleştirin ve hamuru yanlara doğru hafifçe bastırın. Yaban mersini karışımını hamurun üzerine yayın.

Kalan hamur karesini 28 cm’lik bir kare şeklinde açın. Küçük kesiciler kullanarak, en az 5 cm’lik bir kenar bırakarak istediğiniz gibi şekiller kesin. Hamur çok yumuşak hale gelirse sertleşene kadar buzdolabında saklayın. Hamuru dikkatlice dolgunun üzerine yerleştirin ve fazlalığı kesin. Yapıştırmak için kenarlarına basın. 30 dakika soğutun.

Yumurta ve 1 yemek kaşığı suyu çırpın. Üst katmana fırçayla yumurta karışımını sürün. Bolca iri taneli şeker serpin. Turta kalıbını pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine yerleştirin.

25 dakika pişirin. Fırın sıcaklığını 200 dereceye düşürün. Dolgu köpürene kadar 30-35 dakika daha pişirin (kabuk çok çabuk kızarırsa akıllı folyo ile kapatın). Kalıbı tel bir ızgaraya aktarın. Tamamen soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarın ve kareler halinde kesin ve servis edin.

Malzemeler

Pate Brisee

  • 2 3/4 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 1/4 paket (2 su bardağı artı 2 yemek kaşığı) soğuk tuzsuz tereyağı, küçük parçalar halinde kesilmiş
  • 1/2 su bardağı buzlu su ve gerekirse daha fazlası

 

Dolgu

  • 8 su bardağı taze yaban mersini
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı mısır nişastası
  • Serpmek için ağartılmamış çok amaçlı un
  • 1 büyük yumurta
  • Serpmek için iri taneli şeker

Benzer Tarifler