Tarif

Krema ve sütü bir sos tenceresine boşaltın, vanilya çubuğunu uzunlamasına ortadan kesin ve içindeki tohumları sıyırarak alıp tencereye atın. Ekstra lezzet için vanilya çubuğunun kabuklarını da katın. Yaban mersini tozu ve kakuleyi de katın. Karışımı ısıtın.

Karışım ısınırken yumurta beyazlarına şeker ekleyerek köpürene kadar çırpın. Vanilya çubuğu kabuklarını tencereden çıkartın ve yumurta köpüğünü ekleyin.

Karışımı sufle kaplarına boşaltın ve sonra derin bir fırın tepsisine kaynar su dökün. Sufle kaplarını fırın kabına yerleştirin ve 120 derecede yaklaşık bir saat pişirin. Soğumaya bırakın.

Servis etmeden önce sufle kaplarının üstüne şeker serpin ve bir mutfak pürmüzüyle sufle kaplarının üstünü şeker karamelize olup kabuklu bir katman oluşturana kadar ısıtın. 

Malzemeler

  • 150 gram krema
  • 50 mililitre tam yağlı süt
  • 1 adet vanilya çubuğunun tohumları
  • 3 yemek kaşığı yaban mersini tozu
  • 1 tutam kakule
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 75 gram şeker

Benzer Tarifler