Tarif

Kek hamurunu hazırlayın.

Şeker ve tereyağını karıştırın. Un ve kabartma tozu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Süt ve sıvı yağ ekleyin. Kek kalıplarına katmanlar hâlinde dökün: Önce hamur, sonra bir tatlı kaşığı yaban mersini, sonra tekrar hamur. Kalıplarınızın boyutuna göre 180 derecelik fırında 10-15 dakika süreyle pişirin.

Lorlu kaplamayı hazırlayın.

Pudra şekeri, tereyağı ve margarini karıştırın. Krem peynir, lor ve vanilya tohumu ekleyin. Homojen hâle gelinceye dek karıştırın.

Son olarak yaban mersini harcını hazırlayın.

Bütün malzemeleri bir tavaya alın ve hafif koyulaşıncaya kadar kaynatın.

Keklerin üzerine lorlu kaplamayı sürün. Son olarak, soğuduğu zaman yaban mersini reçelini koyun.

Malzemeler

Hamur için:

  • 4 adet yumurta
  • 300 gram şeker
  • 400 gram un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 100 mililitre sıvı yağ
  • 175 mililitre süt
  • 1 paket dondurulmuş yaban mersini

Lorlu kaplama için:

  • 100 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 400 gram pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı oda sıcaklığında lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında krem peynir
  • 1 adet vanilya çubuğunun tohumları

Yaban Mersini reçeli için:

  • 150 gram dondurulmuş yaban mersini
  • 75 gram şeker
  • 25 mililitre su
  • 5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tutam kakule
  • 1 damla vanilya aroması

Benzer Tarifler