Tarif

Yayık altı suyunu bir kaseye alın. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye kesin ve içini kazıyın. Unu ve kabartma tozunu karıştırın. Vanilyayı ve şekeri yayık altı suyuyla karıştırın. Un ve kabartma tozu karışımını yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yumurtaları hamura ekleyin. Tuz ekin, bir miktar yağ katın ve iyice karıştırın. Yaban mersinlerini de hamura ekleyin.

Yapışmaz bir tavada yağ ısıtın, küçük pancake’ler yapmak için hamuru ufak parçalar hâlinde dökün. Yoğurt ve pudra şekeriyle servis edin.

Malzemeler

  • 400 gram yayık altı suyu
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 gram un
  • 4 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 yarım tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta
  • 1 ölçü ayçiçeği yağı
  • 1 ölçü yoğurt
  • 1 ölçü pudra şekeri
  • 1 ölçü yaban mersini

Benzer Tarifler