Tarif

Hamuru elinizle veya çırpıcıyla karıştırın.Ellerinizi kullanacaksanız sabırlı olun. 10-15 dakika süreyle, hamur pürüzsüz ve elastik oluncaya kadar yoğurun. Hazır olduğunda hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Dolgusu için malzemeleri karıştırın ve bekletin.

Hamuru altı kez makarna makinesinden geçirerek doğru kıvamda olmasını sağlayın. İki uzun tabaka hâline getirin. Arkası görünecek kadar ince olmalıdır.

Makarna tabakaları hazır olduktan sonra üzerine küçük porsiyonlar hâlinde karışım koyun ve diğer katmanı yerleştirerek yuvarlak ravioli’ler kesin. Ravioli'lerin kenarlarını su yardımıyla kapatın. Tekrarlayın. 4-5 dakika kaynatın. 

Yabani havuçları bir tavada soteleyin. Arpacık soğanlarını ekleyin ve biraz daha soteleyin. Beyaz şarap, krema, su ve beyaz şarap sirkesini ekleyin ve yabani havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle çeşni verdikten sonra el blenderiyle pürüzsüz bir sos hâline getirin ve biraz trüf yağı ekleyin. Frenk maydanozuyla süsleyin.

Ravioli'yi somon yumurtası ve rendelenmiş parmesanla süsleyin. Üzerine erimiş tereyağı dökerek de servis edebilirsiniz.

 

Malzemeler

Makarna hamuru:

  • 450 gram buğday unu
  • 3 adet yumurta
  • 50 mililitre yaban mersini suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü su
  • 1 ölçü zeytinyağı

Harcı:

  • 1 adet tütsülenmiş beyaz etli balık
  • temizlenmiş
  • 1 yarım adet rezene soğanı
  • ince kıyılmış ve sotelenmiş
  • 1 yarım diş sarımsak
  • kıyılmış ve sotelenmiş
  • 1 adet soğan
  • doğranmış ve sotelenmiş
  • 1 ölçü sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 paket ricotta peyniri
  • 1 ölçü trüf yağı
  • 200 gram rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 miktar limon kabuğu rendesi

Yabani Havuç Sosu:

  • 1 adet doğranmış arpacık soğanı
  • 1 adet havuç
  • soyulmuş ve küçük küçük doğranmış
  • 50 mililitre krema
  • 100 mililitre su
  • 150 mililitre beyaz şarap
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 yemek kaşığı Frenk maydanozu (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı balık yumurtası
  • 5 tatlı kaşığı kadar beyaz şarap sirkesi
  • 1 ölçü trüf yağı

Süslemek için:

  • 1 miktar somon yumurtası
  • 1 miktar parmesan peyniri

Benzer Tarifler