Tarif

Yoğurt karışımını hazırlayın. Bütün malzemeleri iyice karıştırın. Sonra da meyve karışımını hazırlayın.

Bir tencereye su ve şeker alın ve şekerin erimesini bekleyin. Meyveleri ve vanilya özütünü ekleyin. El blenderiyle homojen bir püre olana dek parçalayın.

Yoğurdu ikiye bölün ve yarısına 100-150 gram meyve karışımını ekleyip karıştırın. Dondurma kalıplarını katmanlar hâlinde yoğurt ve meyve karışımıyla doldurun. Son olarak dondurmayı bıçakla karıştırarak renklerin birbirine geçmesini sağlayın. Dondurma kalıplarına çubuklar sokun ve buzlukta donmaya bırakın.

Marşmelovlu kahvaltılık gevrekler meyveli kahvaltılık gevrek parçalarını karıştırın ve sertleşen dondurmaları bu karışıma batırın.

Malzemeler

Vanilya-yoğurt karışımı:

  • 600 mililitre krema
  • 400 gram yoğurt
  • 200 gram şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya aroması
  • 1 yarım vanilya çubuğunun tohumları

Meyve karışımı:

  • 300 gram karışık taneli meyve (yaban mersini
  • frambuaz
  • çilek
  • kekreyemiş)
  • 50 mililitre su
  • 100 mililitre şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Kaplaması için:

  • 1 miktar marşmelovlu kahvaltılık gevrek
  • ufalanmış
  • 1 miktar meyveli kahvaltılık gevrek
  • ufalanmış

Benzer Tarifler