Tarif

Patatesleri küp küp kesin ve iyice pişene kadar haşlayın. Püre hâline getirin. Tereyağı, krema ve tuz ekleyin. Çırpıcı yardımıyla homojen kıvama getirin. Son olarak soğan ve mantarları ekleyip doğranmış Frenk maydanozuyla süsleyin.

Yabani mantar püresini dilerseniz Tuzlu Meyan Kökü ve Kırmızı Şarap Sosuyla Ren Geyiği Eti ile servis edebilirsiniz.

 

Malzemeler

  • 700 gram patates
  • 150 mililitre krema
  • 25 gram tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet soğan
  • doğranmış ve sotelenmiş
  • 100 mililitre borazan mantarı
  • doğranmış ve sotelenmiş
  • 1 miktar Frenk maydanozu (doğranmış)

Benzer Tarifler