Yabani Mantarlı Tava Pizzası

Yabani Mantarlı Tava Pizzası
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Fırını önden 260 dereceye ısıtın. Orta-yüksek ateşte tereyağını büyük bir tavada eritin. Arpacık soğanlarını ekleyin. Yumuşayana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Mantar, 1½ tatlı kaşığı tuz ve ¼ tatlı kaşığı karabiberi ekleyin. Mantarlar altın rengini alana kadar 5-7 dakika pişirin. Şarabı ekleyin, kaynatın ve emilene kadar yaklaşık 1 dakika pişirin. Kremayı ekleyin ve birleştirmek için karıştırın. Bir tabağa aktarın ve soğumaya bırakın.

Her seferinde tek parça hamurla çalışarak 23 cm’e kadar yavaşça yayın ve 20 cm’lik dökme demir tavaya yerleştirin. Zeytinyağını hamura bir fırça ile sürün ve 30 gr peynir ve mantarın dörtte birini serpin. 30 gr peynir daha ekleyin. Zeytinyağı gezdirin ve tuz ve karabiber ekleyin.

Tavayı fırına koyun ve hamur altın rengi olana kadar 15-16 dakika pişirin. Tarhun serpin ve dilimleyin. Hemen servis edin. İşlemi kalan malzemelerle tekrarlayın.

Not: Bu pizza hamuru, geleneksel makarna hamuru yapımında kullanılan yöntemlere benzer bir çalışma yüzeyinde hazırlanır. Hamurun, gece aşırı buzdolabında bıraktığımız, iki etaplı bir mayalanma süreci vardır.

Martha’nın Pizza Hamuru

Mayayı bir cam ölçü kabında ılık suda eritin ve 5 dakika bekletin. Çalışma yüzeyinin ortasına 5 su bardağı un koyun ve ortasına bir kuyu açın. Kuyuya maya karışımını dökün ve tuzu ekleyin.

Çatal kullanarak, kuyunun iç kenarından başlayarak unu yavaşça yedirin. Un karışınca, yuvarlak bir kütle oluşturmak için hamuru bir araya getirin. Hafifçe unlanmış ellerle hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru tezgahın üzerine fırlatarak, bir elinizle kendinize doğru çekip diğer elinizle kendinizden uzağa itmeye başlayın. Hamuru kendi üzerine katlayın (hamuru yüzeyden kazımaya yardımcı olması için bir tezgah kazıyıcı veya geniş bir bıçak kullanın). Bu işlemi hamuru tutması daha kolaylaşana kadar yaklaşık 10 kez tekrarlayın. Hamur pürüzsüz, elastik ve yumuşak, ancak biraz yapışkan olana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurmaya normal şekilde devam edin.

Hamuru bir top haline getirin ve hafifçe yağlanmış bir kaseye aktarın. Alt kısmının da yağlanması için çevirin. Streç filmle örtün ve yaklaşık 2 saat hacim olarak iki katına çıkıncaya kadar ılık bir yerde kabarmaya bırakın. Hamurun hazır olup olmadığını görmek için parmaklarınızla bastırın. Bastığınız yerde girinti kalmalıdır.

Hamuru unlu yüzeye almak için kaseden çıkarın ve 4 eşit parçaya bölün. Toplar haline getirin. Un serpin ve bir fırın tepsisine koyun. Streç filmle üstünü kapatın ve buzdolabına aktararak gece aşırı kabarmaya bırakın.

Malzemeler

4 Adet 20 cm'lik pizza için;

3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

½ su bardağı ince doğranmış arpacık soğanı (yaklaşık 2 orta boy)

700 gr karışık yabani mantar, iri kıyılmış

İri çekilmiş tuz ve taze çekilmiş karabiber

½ su bardağı sek beyaz şarap, Sauvignon Blanc gibi

¾ su bardağı krema

Martha'nın Pizza Hamuru (tarif aşağıdaki gibidir)

Sürmek ve gezdirmek için sızma zeytinyağı

240 gr Fontina peyniri, rendelenmiş

3 çorba kaşığı taze tarhun yaprağı

 

4 Adet 30 cm'lik parça için;

7 gr.’lık aktif kuru maya (2 ¼  tatlı kaşığı)

2 su bardağı ılık su (40 ila 70 derece)

5 ila 5 ½ su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un, tercihen organik, ayrıca yoğurmak ve serpmek için daha fazlası

2 tatlı kaşığı ince deniz tuzu

Kase için sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler